Main Content

TEST RÝCHLOSTI: Marca zistila, ktorí hráči Barcelony sú najrýchlejší a najpomalší

piatok, 7. apríl 2017 12:10 | Autor: Jakub Vaverka

TEST RÝCHLOSTI: Marca zistila, ktorí hráči Barcelony sú najrýchlejší a najpomalší
TEST RÝCHLOSTI: Marca zistila, ktorí hráči Barcelony sú najrýchlejší a najpomalší | zdroj: © TASR

Rýchli a kondične dobre pripravení futbalisti majú oproti svojím protivníkom výhodu. Uvedomujú si to aj v Barcelone, ktorá sa môže pochváliť hneď viacerými rýchlikmi.

Španielsky denník Marca prišiel so zaujímavou štúdiou zameranou na rýchlosť hráčov FC Barcelona. Vôbec najrýchlejším hráčom Kataláncov v prebiehajúcom ročníku je Brazílčan Neymar, ktorý v aktuálnej sezóne bežal svoje maximum rýchlosťou 34,83 kilometra za hodinu. Toto číslo mu bolo namerané v zápase proti Sportingu Gijón.

Hneď na druhom mieste sa však objavuje prekvapivé meno. Neymarovi sekunduje kritizovaný francúzsky stopér Jéremy Mathieu, ktorý dokáže utekať v rýchlosť 34,25 km/h. Treba taktiež spomenúť, že Mathieu holduje zlozvyku fajčenia, a teda jeho maximálna rýchlosť prekvapuje.

Aj ďalšie mená potvrdzujú, že rýchla je predovšetkým barcelonská obrana. Momentálne zranený bek Aleix Vidal dosiahol maximálnu rýchlosť 33,8 km/h, hneď za ním sa nachádza skúsený defenzívny univerzál Javier Mascherano (33,71) a nasleduje jeden z najrýchlejších krajných obrancov vo svete futbalu – španielsky reprezentant Jordi Alba (33,67).

Spomedzi barcelonských stredopoliarov je najrýchlejší Sergio Busquets, ktorého maximálna rýchlosť v prebiehajúcom ročníku dosiahla 33,64 kilometra za hodinu. Spomedzi útočníkov zas drží prím letná posila z Valencie Paco Alcacer, ktorý v tejto sezóne utekal v rýchlosti 33,4 km/h.

Naopak, najpomalším futbalistom FC Barcelona je chorvátsky reprezentant Ivan Rakitič, ktorý sa do šprintov v zápasoch prakticky nepúšťa. Jeho najrýchlejší beh v tomto roku predstavoval rýchlosť 30,66 kilometra za hodinu. Hviezdny Lionel Messi sa ocitol v druhej polovici tabuľky s hodnotou 32,27 km/h. Messi patrí medzi najrýchlejších hráčov na svete, no v poslednom období na ihrisku používa skôr iné zbrane zo svojho repertoáru.