Main Content

Uprednostnil Stanley Cup pred MS v hokeji. Česká hviezda mieri z Európy hrať rovno play-off NHL!

piatok, 7. apríl 2017 11:19 | Autor: Dávid Lech

Uprednostnil Stanley Cup pred MS v hokeji. Česká hviezda mieri z Európy hrať rovno play-off NHL!
Uprednostnil Stanley Cup pred MS v hokeji. Česká hviezda mieri z Európy hrať rovno play-off NHL! | zdroj: © TASR

Prestupové obdobie v NHL už dávno skončilo, no St. Louis Blues predsa len získalo pred play-off jednu veľkú cennú posilu z Európy.

Do NHL sa po trojročnej pauze vracia český útočník Vladimír Sobotka. 29-ročný center sa po sezóne 2013/2014 nedokázal so Saint Louis Blues dohodnúť na predĺžení kontraktu a tak sa na tri roky upísal celku Kontinentálnej hokejovej ligy z Avangardu Omsk. V zmluve mal síce klauzulu, že po akejkoľvek sezóne môže dobrovoľne opustiť ruský klub a vrátiť sa do zámorskej profiligy, no neskôr došlo k jej úprave, ktorá sa musela zaobísť už bez spomínanej podmienky.

Český hokejista sa napokon dočkal svojho návratu za „veľkú mláku“ ešte v tejto sezóne. Vďaka pôsobeniu v St. Louis v závere sezóny naplní ročnú zmluvu, ktorú mu udelila arbitráž v hodnote 2,725 miliónov USD a s americkým klubom sa navyše dohodol na predĺžení kontraktu o tri roky v celkovej hodnote 10,5 miliónov USD. Informáciu zverejnila oficiálna stránka nhl.com.

Táto správa ale príliš nepotešila reprezentačného trénera českého výberu Josefa Jandača, ktorý so Sobotkom rátal pre blížiace sa májové MS v hokeji. Sobotku však namiesto medzinárodného fóra čakajú boje o Stanley Cup. V tíme by mal nahradiť zraneného Robbyho Fabbriho a už tradične by sa okrem slušnej produktivity mal výraznou mierou podieľať na úspešných vhadzovaniach i oslabeniach svojho tímu. Český útočník v štvrtok úspešne prešiel vstupnou zdravotnou prehliadkou a v zostave „bluesmanov“ by sa mal objaviť už v sobotňajšom stretnutí s Carolinou Hurricanes.