Main Content

Alexis hrá každý zápas ako finále, čo ho poháňa k skvelým výkonom?

sobota, 8. apríl 2017 12:06 | Autor: Jakub Vaverka

Alexis hrá každý zápas ako finále, čo ho poháňa k skvelým výkonom?
Alexis hrá každý zápas ako finále, čo ho poháňa k skvelým výkonom? | zdroj: © TASR

Alexis Sanchez je bez väčších diskusií najväčšou hviezdou súčasného Arsenalu. Čilský reprezentant predvádza kvalitné výkony, aj keď sa celému mužstvu herne nedarí. Bývalý hráč talianskeho Udinese prezradil, čo ho poháňa k skvelým predstaveniam.

28-ročný čilský reprezentant vyhral majstrovské tituly s Colo-Colo, River Plate aj Barcelonou. Taktiež sa tešil z dvoch triumfov na Copa América v drese Čile. Odkedy prestúpil do londýnskeho Arsenalu vyhral FA Cup a Community Shield.

„Keď sa pozerám na všetko, čo som v kariére dokázal, na všetko, čo som vyhral, myslím si, že je to práve to, čo ma poháňa vpred. To, čo mi dáva motiváciu. Ak je futbalista dostatočne namotivovaný a každý deň dokáže nájsť niečo, čo ho namotivuje, dlhodobo je schopný dosahovať svoje ciele,“ prináša slová Aleixa Sancheza portál Goal.com.

„V mojom prípade sa môj život zmenil kvôli viacerým veciam, ktoré ma motivovali. Napríklad, v počiatkoch kariéry bola mojou najväčšou motiváciou pomoc rodine. Neskôr ma motivovalo to, že som chcel byť najlepší,“ prezrádza jeden z najlepších futbalistov na svete.

„Je to práve tá radosť a potešenie, ktoré prichádza od rodiny. Práve to ma motivuje a posúva vpred. Doslova vás to núti byť lepším. Ak aj zápas neskončí podľa našich predstáv, pozerám sa vpred. Vo futbale sa veľmi rýchlo z hviezdy môžete stať nikým. To je život a zároveň dôvod, prečo nemôžete poľaviť,“ pokračuje jeden z najžiadanejších futbalistov na prestupovom trhu.

Alexis Sanchez, ktorý je spájaný s prestupom do londýnskej Chelsea na závere vykreslil, ako pristupuje ku každému zápasu. „Do každého zápasu idem, ako keby som hral finále. V každom stretnutí sa snažím odovzdať sto percent. Jednu minútu môžete byť na vrchole a druhú na dne. Je dôležité, aby ste si zachovali balans.“