Main Content

Zámorský novinár favorizuje Mariána Hossu na zisk ďalšej prestížnej trofeje

sobota, 8. apríl 2017 13:42 | Autor: Dávid Lech

Zámorský novinár favorizuje Mariána Hossu na zisk ďalšej prestížnej trofeje
Zámorský novinár favorizuje Mariána Hossu na zisk ďalšej prestížnej trofeje | zdroj: © TASR

Marián Hossa bol len nedávno nominovaný na zisk Bill Masterton Trophy. V zámorí sa však hovorí, že je horúcim kandidátom na zisk ďalšieho prestížneho ocenenia.

Tridsať hokejistov zámorskej profiligy sa uchádza o zisk Bill Masterton Trophy, ktorá je udeľovaná hráčovi za hokejové majstrovstvo, vytrvalosť a oddanosť hokeju. Tú ale s veľkou pravdepodobnosťou získa Craig Anderson z Ottawy Senators, ktorý je najhorúcejším želiezkom v ohni na zisk prestížneho ocenenia. Zdeno Chára ani Marián Hossa si tak túto trofej zrejme zo slávnostného predávania cien neodnesú.

Kým slovenský bek Bostonu Bruins si v minulosti za svoje výkony vyslúžil Norris Trophy, Marián Hossa márne čaká na výraznejší individuálny úspech. Dlhé roky sa radí medzi najužšiu špičku najlepšie brániacich útočníkov v lige, no ako krídelník môže o Selke Trophy len snívať. Iskierku nádeje ale vyvolal v očiach slovenských priaznivcov chicagsky novinár Mark Lazerus, ktorý na svojom oficiálnom twitterovom účte zverejnil svoj názor, akú cenu by si zaslúžil rodák zo Starej Ľubovne.

Marián Hossa strelil 26 gólov a počas celej sezóny bol vylúčený len štyrikrát. Je prvotriedny na ľade i mimo neho. Mal by získať Lady Byng, no nie?“ pýta sa svojich fanúšikov. Lady Byng Trophy je udeľovaná najslušnejšiemu hráčovi sezóny, ktorý zároveň podáva kvalitné výkony. Marián Hossa sa ukazuje ako jeden z najvhodnejších kandidátov na zisk prestížneho ocenenia. Hlasovanie majú ale plne v moci novinári, ktorí môžu rozhodnúť úplne inak. Opora Chicaga Blackhawks by si za konzistentné výkony prakticky počas celej svojej kariéry individuálnu trofej nepochybne zaslúžila.