Main Content

Keďže ligový šláger neponúkol futbal, právom sa hovorí o všetkom ostatnom!

nedeľa, 9. apríl 2017 14:52 | Autor: Filip Chudý

Keďže ligový šláger neponúkol futbal, právom sa hovorí o všetkom ostatnom!
Keďže ligový šláger neponúkol futbal, právom sa hovorí o všetkom ostatnom! | zdroj: © TASR

Najsledovanejší zápas jarnej časti Dunajská Streda – Slovan sklamal na celej čiare. O futbale sa ani nemôžeme baviť, keďže žiadny nebol, no porušovaní zákonov na oboch stranách dostatok. Takýmto spôsobom sa dopredu nepohneme!

Komentár Filipa Chudého

Prvé dva zápasy tohto fortunaligového kola boli v mnohom rozdielne, ale zároveň veľmi podobné. V piatkovom stretnutí Prešov – Senica sa zrodila druhá najnižšia návšteva tejto sezóny (153 divákov) v sobotnom šlágri Dunajská Streda – Slovan zas druhá najvyššia (7139 divákov). Na ten prvý sa lístky pomaly ani nemuseli predávať, na druhý bolo mesiac dopredu vypredané. O prvý neprejavila záujem žiadna televízia, o druhý dokonca aj v zahraničí. O prvom sa ani poriadne vo verejnosti nevedelo, že bude, o druhom sa hovorilo dlhé týždne. A hoci tých rozdielností by sme našli viac, aj tak boli oba súboje vlastne rovnaké, pričom to nie je myslené výsledkom.

Kto si pozrel oba, ten nevidel ani jedenkrát futbal, ale niečo katastrofálne, čo najkrajšiu hru na svete malo akože pripomínať. Toto je v praxi napĺňanie predjarných kecov o tom, že keďže sa o nič nehrá, aspoň sa môže predvádzať fanúšikom dobrý futbal!? Samozrejme, má to aj objektívne príčiny, keďže napr. Prešov a Senica majú aj iné starostia ako futbalové, lenže toto nikoho počas 90 minút nezaujíma a chce vidieť od prvoligových hráčov aspoň dobrú prihrávku na päť metrov!

Zápas Dunajská Streda – Slovan bol iný prípad, lebo toto nebol obyčajný športový duel, toto bola akoby vojna! Veď iba v nej sú totiž nepriatelia, pričom presne tak domáci nazvali súpera vo video pozvánke na zápas, ktorá bola uverejnená na oficiálnom youtube kanáli dunajskostredského klubu v maďarčine! Slovenská futbalová verejnosť je zvedavá, ako zareagujú kompetentní, lebo niečo také má ďaleko od šírenia dobrého mena slovenskej najvyššej súťaže a futbalu celkovo.

Navyše by nebolo od veci si pripomenúť, že ako je to s používaním symbolov cudzích štátov na slovenskom území. Muži zákona by si mali preštudovať Zákon o organizovaní verejných športových podujatí a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Konkrétne z tohto zákona § 6 ods. 1 písm. j) a § 16 písm. e) a f). Lebo nielen pyrotechnika je zakázaná... Každý je za to, aby sa konečne urobil na tribúnach poriadok, lenže ten sa neurobí tak, že jedno porušenie budeme riešiť v sekunde a druhé na opačnej strane bude prehliadané. To potom prinesie viac škody ako úžitku.  

Bohužiaľ, po zrejme najsledovanejšom zápase jarnej časti sa viac hovorí o všetkom inom, len nie o futbale. No ako už bolo totiž spomenuté, žiadny sa ani nehral! Domáci vedeli, že ak chcú uspieť, musia hrať jedine kontaktne a keďže hostia sa tomu nepochopiteľne prispôsobili, priemerne v každej druhej minúte bol odpískaný faul, čo zničilo možný pekný zápas. K tomu prispel aj hlavný rozhodca, ktorý nasadil takýto meter vyhovujúci domácim. Ale zas aspoň jednu rovinu držal celý zápas, na čo mali hostia zareagovať, ak teda chceli vyhrať.

Lenže belasí neurobili nič preto, aby vyhrali. Síce to nespravili ani domáci, ale získali tri body, pretože belasé defenzívne štandardky sú veľmi zlé, čo je už dlhodobý jav. Slovan v tejto sezóne pripravili minimálne o toľko bodov, koľko na prvé miesto aj stráca. Ale to by ani nebolo v sobotu podstatné, ak by hostia nepodali najhorší výkon v jarnej časti. Takto sa ani o teoretickú šancu na titul nebojuje!