Main Content

Hlasy trénerov a hráčov po víťaznej sérii Banskej Bystrice proti Martinu

nedeľa, 9. apríl 2017 22:05 | Autor: TASR

Hlasy trénerov a hráčov po víťaznej sérii Banskej Bystrice proti Martinu
Hlasy trénerov a hráčov po víťaznej sérii Banskej Bystrice proti Martinu | zdroj: © TASR

Banská Bystrica 9. apríla (TASR) - Hlasy po 5. semifinálovom zápase HC'05 iClinic B. Bystrica - MHC Martin (6:2).

Vladimír Országh, tréner B. Bystrice: "My napriek tomu, že sme viedli po prvej tretine, hra z našej strany nebola dobrá, akoby sme čakali, čo urobí súper. Potom nás nakoplo v 2. tretine oslabenie, ubránili sme sa, strelili góly a až do záveru sme výsledok kontrolovali. Mali sme príliš veľa hluchých miest, no čo je podstatné, postúpili sme do finále. Celá séria bola ťažká, klobúk dole pred Martinom, mal aj nejaké zranenia, v závere mu dochádzali sily, no žiaden zápas nebol ľahký.

Pavel Paukovček, tréner Martina: "O všetkom rozhodla druhá tretina, keď sme dostali tri rýchle góly. Chlapcom slúži ku cti, že bojovali až do úplného konca."

Tomáš Surový, kapitán B. Bystrice: "Mali sme proti sebe húževnatého súpera, bol bojovný, povzbudený po sérii s Košicami. Na Nitru musíme byť stopercentní, séria sa bude odvíjať od prvého zápasu. Na jednej strane cítiť zvýšený tlak, na druhej to všetko spočíva na naše umnej hre, vo finále bude dôležitý každý detail."

Michal Handzuš, útočník B. Bystrice: "Séria bola náročná, Martin hral výborne, zdolal Košice a potrápil nás. Bolo dobré, že sme zvládli štvrtý kľúčový zápas, to bolo rozhodujúce. Pomohli aj diváci, nálada bola výborná, hlučná, o tom hokej je, hráme ho pre divákov. Dúfam, že si túto sériu užili. Nám poslúžila aj na poučenie, zlepšiť sa môžeme vo veľa veciach."

Martin Belluš, útočník B. Bystrice: "Martin bol po vyradení Košíc v eufórii a nebolo ľahké ho zdolať. Snažili sme sa ho nalomiť hneď na začiatku, u nich sme si situáciu trochu skomplikovali, no v piatom zápase sme si nič iné ako víťazstvo nepripúšťali."

Jaroslav Markovič, útočník Martina: "Vždy sa dá urobiť viac, no treba uznať aj kvalitu Bystrice, ktorá má možno päť komplektných pätiek a každá môže hrať. Vyšlo to takto, nemáme sa za čo hanbiť, až na ten zápas doma s prehrou 0:7. Bojovali sme do konca, no viac to už nešlo. Ešte sme sa pokúšali psychicky zdvihnúť, ale to sme už chytali zajaca za chvost. Každý z nás sa môže pozrieť do zrkadla, išli sme až za hranicu, je to náš úspech a kto to nechápe, nerozumie hokeju."