Main Content

Česko bude na MS silné. Príchod prisľúbilo už 5 hráčov z NHL

pondelok, 10. apríl 2017 10:38 | Autor: Dávid Lech

Česko bude na MS silné. Príchod prisľúbilo už 5 hráčov z NHL
Česko bude na MS silné. Príchod prisľúbilo už 5 hráčov z NHL | zdroj: © TASR

Český národný tím po ukončení základnej časti v NHL výrazne naberá na kvalite. Príchod na MS v hokeji 2017 prisľúbilo hneď 6 hokejistov zo zámoria. Po absolvovaní výstupných prehliadok by sa mali hlásiť reprezentačného trénerovi Josefovi Jandačovi.

Na svetový šampionát by sa mali čoskoro s českým výberom pred MS v hokeji 2017 pripravovať brankár Petr Mrázek (Detroit Red Wings), obrancovia Radko Gudas (Philadelphia Flyers), Jakub Kindl (Florida Panthers) a Jan Koštálek (Manitoba Moose, AHL) a taktiež útočníci Jakub Voráček (Philadelphia Flyers) a Pavel Zacha (New Jersey Devils).

So všetkými sme hovorili a ak bude všetko v poriadku, tak by mali doraziť,isport.blesk.cz cituje slová generálneho manažéra Martina Ručinskému, ktorému tak spomínaný poltucet hráčov prisľúbil svoju účasť na májových MS v hokeji. Väčšina hráčov by do Česka mala pricestovať 18. apríla.

Z reprezentačných povinností sa pre zmenu ospravedlnili Radim Vrbata (Arizona Coyotes) a Aleš Hemský (Dallas Stars). Aktuálne bez zmluvy sú Radek Faksa (Dallas Stars) a dvojica Tampy Bay Lightning Ondřej Palát – Andrej Šustr, ktorých príchod na šampionát je z tohto dôvodu veľmi nepravdepodobný. Český národný tím zároveň neplánuje osloviť legendárneho Jaromíra Jágra: „Všetci vieme, že Jarda už pred Svetovým pohárom svoju reprezentačnú kariéru uzavrel a tým to padlo. Ďalej sme ho neoslovovali,“ vysvetlil „skladateľ“ tímu Ručinský, ktorý svojho času taktiež brázdil hokejové ľady v najcennejšom drese.