Main Content

Zápas roka medzi Trenčínom a Detvou: Aký výsledok im bude stačiť na Tipsport ligu?

utorok, 11. apríl 2017 10:39 | Autor: Jakub Vaverka

Zápas roka medzi Trenčínom a Detvou: Aký výsledok im bude stačiť na Tipsport ligu?
Zápas roka medzi Trenčínom a Detvou: Aký výsledok im bude stačiť na Tipsport ligu? | zdroj: © TASR

Dnes sa skončí baráž o účasť medzi slovenskou hokejovou elitou. Dva tímy už svoje postavenie v barážovej tabuľke nezmenia, dvom celkom však pôjde pod hradom Matúša Čáka doslova o všetko. Predovšetkým pre Trenčín je v hre viac, ako by sa mohlo zdať.

Už teraz je jasné, že víťazom baráže sa stanú hokejisti Liptovského Mikuláša, ktorí nenechali nič na náhodu a účasť medzi elitou si zabezpečili už v predstihu. Dnes cestujú na ľad Skalice, kde im už o nič podstatné nepôjde a môžu bez väčšieho stresu a nervov odohrať posledný duel v sezóne. Na druhej strane, Záhoráci už nemajú ani teoretickú šancu na návrat do Tipsport ligy, preto sa ani z ich strany neočakáva taktikou zviazaný herný prejav.

Pravú hokejovú bitku uvidíme medzi favorizovanou Duklou Trenčín a prvoligovou (zatiaľ?) Detvou. Oba celky zvíťazili v predposlednom kole baráže, pričom Trenčania majú pred víťazom prvej ligy jednobodový náskok. Tento náskok pred dnešným zápasom na pôde Dukly veľa neznamená, dôvodom sú vzájomné zápasy.

Detvania na domácom ľade totiž zdolali Duklu 3:1 a 4:3, pričom u svojho dnešného súpera si zapísali porážku 1:2. Z pohľadu postupových šancí sú kocky hodené jednoznačne. Obom tímom stačí na postup medzi elitu akékoľvek víťazstvo. Ak totiž Detva vyhrá po predĺžení alebo nájazdoch, počet bodov oboch celkov síce bude rovnaký, ale práve vzájomné merania síl medzi elitu posunuli HC 07.

Dôležitosť zápasu si uvedomuje celá trenčianska hokejová obec. Jeden z najúspešnejších klubov slovenskej histórie je na pokraji vypadnutia. „Duklu čaká zápas o všetko, ide o jej  meno aj o meno nás fanúšikov. Dukla si nemôže dovoliť spadnúť do 1.ligy. Všetci príďte na štadión podporiť hráčov, čo vám budú hlasivky stačiť,“ napísali podporovatelia červeno-žltých na facebookovej stránke HK Dukla Trenčín.

Tvrdiť, že Detvania idú do zápasu s pocitom, že nemajú čo stratiť by bolo krátkozraké, avšak treba pripustiť, že práve Trenčín má nad sebou určitý Damoklov meč. Vypadnúť z najvyššej súťaže pred domácimi fanúšikmi by bolo pre liaheň hokejových talentov športovou tragédiou. Pred približne mesiacom Trenčín nezvládol zápas o všetko proti Novým Zámkom a miesto do play-off Tisport ligy putoval do baráže. Teraz má Dukla možnosť na reparát.