Main Content

Útočník Juventusu Higuaín: Každý vie, ako milujem Madrid, ale...

utorok, 11. apríl 2017 11:01 | Autor: Jakub Vaverka

Útočník Juventusu Higuaín: Každý vie, ako milujem Madrid, ale...
Útočník Juventusu Higuaín: Každý vie, ako milujem Madrid, ale... | zdroj: © TASR

Gonzalo Higuaín patrí medzi najlepších útočníkov súčasnosti. Dokázal sa presadiť v Reale Madrid, SSC Neapol a momentálne potvrdzuje svoje strelecké schopnosti v turínskom Juventuse. Argentínčan prezradil, že meniť dres preňho nikdy nebolo jednoduché.

Útočník prezývaný Pipita prestúpil do Talianska v roku 2013, Neapol poslal za jeho služby do Madridu približne štyridsať miliónov eur. O tri roky neskôr sa Argentínčan sťahoval do Juventusu, Turín za jeho služby zaplatil astronomických deväťdesiat miliónov. „Futbal ma rozplakal v pozitívnom aj negatívnom zmysle,“ začal skúsený útočník pre denník El Mundo.

„Keď som opúšťal Real Madrid, plakal som. Takisto som plakal, keď som odchádzal z Neapola. V oboch mestách som našiel všetko, čo som potreboval a odchádzalo sa mi naozaj ťažko,“ vysvetľuje autor 27 presných zásahov v prebiehajúcom ročníku. Kariérne maximum Higuaína je 38 gólov v jednom ročníku, ktoré si zaknihoval v drese Neapola.

Juventus Turín už dnes vyzve vo štvrťfinále Ligy majstrov španielskeho giganta Barcelonu. V drese Bieleho Baletu pričuchol k rivalite medzi Barcou a Merengues aj tento argentínsky reprezentant. „Každý vie, ako veľmi milujem Madrid, avšak teraz hrám za Juventus. Bude to špeciálny zápas, pretože môžeme vyradiť veľkého rivala, čo by nám dodalo veľa sebaistoty.“

„Barcelona patrí už niekoľko rokov medzi svetovú špičku, no my sme pripravení im čeliť. Musíme v seba veriť a presvedčiť sa, že sme pripravení bojovať až do posledného kúska síl v oboch stretnutiach,“ motivačne zakončil Gonzalo Higuaín. Úvodné meranie síl má výkop dnes o 20:45 na Juventus Stadium.