Main Content

Neuveriteľné gesto obyvateľov Dortmundu voči fanúšikom Monaka, ktorí nemali kde prespať

streda, 12. apríl 2017 09:04 | Autor: Martin Gregor

Neuveriteľné gesto obyvateľov Dortmundu voči fanúšikom Monaka, ktorí nemali kde prespať
Neuveriteľné gesto obyvateľov Dortmundu voči fanúšikom Monaka, ktorí nemali kde prespať | zdroj: © TASR

Fanúšikovia Borussie Dortmund opäť potvrdili, že patria k najlepším na svete. Tentokrát za to nevďačia prepracovanému choreu, či pravidelne vypredanému štadiónu s elektrizujúcou atmosférou. Dokázali to gestom voči fanúšikom súpera, ktorý nemá vo svete obdoby.

Futbalovým svetom včera večer otriasli informácie o bombovom útoku na autobus, v ktorom sa nachádzali hráči Borussie Dortmund mieriaci do Signal Iduna Parku na úvodný štvrťfinálový zápas proti AS Monaco. Našťastie napriek silným výbuchom nikto neprišiel o život. Zranil sa len stopér Marc Bartra, ktorého museli operovať, aby mu napravili zlomeninu vretennej kosti a odstránili z pravého ramena roztrúsené cudzie telieska.

Duel Ligy majstrov sa pre hrozivý incident v utorok pochopiteľne neodohral. UEFA ho odložila na stredu s výkopom o 18.45. Z polovice už zaplnený štadión sa preto začal postupne vyprázdňovať. Fanúšikovia AS Monaco na znak solidarity voči domácim začali spoločne skandovať „Dortmund! Dortmund!”. Následne ale museli začať riešiť dilemu, či odcestujú domov do Monaka, alebo zostanú v Nemecku ďalší deň, aby mohli „kniežatá“ podporiť v náhradný termín zápasu.



VIDEO: Úžasné gesto fanúšikov AS Monaco:
Na štadióne Borussie skandovali ''Dortmund! Dortmund!''

Je priam neuveriteľné, že v tento moment, kedy obyvatelia Dortmundu museli v hlavách pochopiť skutočnosť, že v ich meste vybuchujú bomby s úmyslom zabiť hráčov, našli v sebe toľko síl a odvahy, aby ponúkli fanúšikom Monaka ubytovanie v ich domoch.

Už po deviatej večer sa na Twitteri domáceho klubu objavila informácia o tom, že tí fanúšikovia AS Monaco, ktorí hľadajú ubytovanie, majú kliknúť hashtag (mriežku) #bedforawayfans (v preklade nocľah pre fanúšikov hostí), kde im Dortmundčania ponúkajú posteľ na jednu noc.

Toto krásne gesto spolupatričnosti by malo byť vzorom pre športových fanúšikov po celom svete. Kým mnohokrát musíme informovať o bitkách divákov, ktorí by skôr potrebovali psychiatrické vyšetrenie než prítomnosť na zápase, priaznivci Dortmundu ukázali, že futbal dokáže naozaj spájať.



zobraziť celú galériu
(15 fotografií)