Main Content

Útoky v Dortmunde: Polícia zadržala dvoch podozrivých!

streda, 12. apríl 2017 14:51 | Autor: TASR

Polícia (Ilustračné foto)
Polícia (Ilustračné foto) | zdroj: © TASR

Karlsruhe 12. apríla (TASR) - Vyšetrovatelia utorňajšieho ataku na autobus nemeckého futbalového klubu Borussia Dortmund sa zamerali na dvoch podozrivých z islamistického spektra. Vykonali u nich domovú prehliadku a jedného predbežne zadržali. Čaká sa, či úrady vydajú aj zatykač.

Druh použitej trhaviny s kovovými komponentmi a účinnosťou cez sto metrov pri troch explóziách poukazuje na teroristické pozadie, no presný motív je stále nejasný. Obidva nájdené listy naďalej skúmajú, na internete sa medzitým objavilo tretie prihlásenie sa k zodpovednosti s ľavicovým kontextom, panujú však pochybnosti o jeho pravosti.

"Prosíme o trpezlivosť. Jeden list má islamistické pozadie, okrem iného požaduje stiahnutie lietadiel Panavia Tornado zo Sýrie a zatvorenie leteckej základne Ramstein. Zatiaľ nemôžeme podať ďalšie podrobnosti," povedala na stredajšej popoludňajšej tlačovej konferencii hovorkyňa Najvyššieho štátneho zastupiteľstva Frauke Köhlerová. Zastupiteľstvo, ktoré vyšetruje iba závažné zločiny, prevzalo vyšetrovanie na druhý deň po útoku.