Main Content

Hrozí Cescovi Fabregasovi súd? V hre je ohrozenie detského zdravia

štvrtok, 13. apríl 2017 13:33 | Autor: Jakub Vaverka

Hrozí Cescovi Fabregasovi súd? V hre je ohrozenie detského zdravia
Hrozí Cescovi Fabregasovi súd? V hre je ohrozenie detského zdravia | zdroj: © TASR

Španielsky stredopoliar londýnskej Chelsea Cesc Fabregas a jeho rodina sa môže nachádzať v značných problémoch. Denník The Sun tvrdí, že je možné, že bude čeliť súdnemu konaniu za ohrozenie zdravia maloletého chlapca.

Záložník aktuálneho lídra Premier League Cesc Fabregas sa môže dostať do poriadnych problémov, ak proti nemu budú vznesené obvinenia. Denník The Sun prišiel s informáciou, že majster sveta z roku 2010 mal byť účastníkom toho, keď si s rodinou kopal v londýnskom parku loptu, no lopta nešťastne zasiahla do hlavy maloleté dieťa.

Matka mladého chlapca Victoria Diethardt následne podľa reportov z Británie odviezla svojho syna do nemocnice a nechala ho podrobiť viacerým vyšetreniam. Mala strach, že jej dieťa mohlo utrpieť poškodenie mozgu. „Matka dieťaťa taktiež obvinila Fabregasa, že sa pokúšal park opustiť bez toho, aby sa identifikoval,“ píšu britskí novinári.

Samotná Victoria Diethardt celý incident opísala pre bulvárny plátok The Sun nasledovne. „Lopta ho udrela silno do hlavy a celý sa triasol. Kým sa tento incident nestal, Mark bol veľmi veselý, odvtedy mám doma iného chlapca a znepokojuje ma to. Väčšinou je plný života, no teraz väčšinu dňa prespí.“

Oficiálna lekárska správa z incidentu prezradila, že chlapec utrpel drobné poranenia, pričom teraz ho čakajú ďalšie testy, aby sa ukázalo, či je v poriadku. Rodina Fabregasovcov vraj bola v parku varovaná, aby rešpektovali pravidlá a nehrali sa s loptou. Avšak nestalo sa tak.

Nešťastná matka Victoria chce súdiť španielskeho stredopoliara pre 540 libier za lekárske účty, ktoré musela doteraz zaplatiť, plus určitú čiastku ako kompenzáciu za vzniknutý stres. O incidente prehovoril aj nemenovaný svedok udalosti: „Dcéra Fabregasovcov kopla loptu, nie ani veľmi silno, a trafila malé dieťa,“ prehovoril účastník incidentu, ktorý dodal, že Fabregasova partnerka Daniella okamžite zisťovala, či je chlapec v poriadku a okamžite ponúkla svoju pomoc.