Main Content

Video: Superman, Batman, Spiderman ... a slovenský futbal má v USA Snowmana!

štvrtok, 13. apríl 2017 11:45 | Autor: Filip Chudý

Video: Superman, Batman, Spiderman ... a slovenský futbal má v USA Snowmana!
Video: Superman, Batman, Spiderman ... a slovenský futbal má v USA Snowmana! | zdroj: © TASR

Američania spopularizovali na filmovom plátne viacero komixových postavičiek s nadprirodzenými schopnosťami. No Albert Rusnák zaujal USA svojimi skutočnými schopnosťami na ihrisku.

Slovenský futbalový reprezentant Albert Rusnák sa dočkal veľkej pocty. Zvolili ho totiž za najlepšieho hráča 6. kola americkej najvyššej súťaže MLS. O tejto cene rozhodli novinári zo všetkých druhov médií na severoamerickom kontinente venujúci sa MLS.

Oficiálna stránka súťaže ho dokonca nazvala Snowmanom (snežným mužom). Rusnák mal totiž prsty vo všetkých troch presných zásahoch Realu Salt Lake v domácom zápase s Vancouverom Whitecaps (3:0). Tie sa zrodili v druhom polčase, keď husto snežilo a na trávniku bola vrstva snehu.

Najprv svojím premiérovým ligovým gólom v drese nového klubu otvoril skóre stretnutia, po jeho prihrávke zvýšil na 2:0 už za hustého sneženia arménsky útočník Jura Movsisjan a o štyri minúty neskôr Rusnák poslal z rohového kopu presný center na Lukea Mulhollanda, ktorý spečatil výsledok na konečných 3:0. „Bolo veľmi dôležité, že sme dali prvý gól. Po ňom sa štýl hry zmenil, začalo sa hrať viac priamočiarejšie. Ale ak mám byť úprimný, na snehu sa toho nedá veľa vymyslieť. Boli to najbláznivejšie podmienky, v akých som dosiaľ nastúpil,“ povedal po zápase o počasí Rusnák pre ABC4 Sports.