Main Content

Hlasy zo slovenskej kabíny po gólovej prestrelke s Fínskom

piatok, 14. apríl 2017 00:05 | Autor: TASR

Hlasy zo slovenskej kabíny po gólovej prestrelke s Fínskom
Hlasy zo slovenskej kabíny po gólovej prestrelke s Fínskom | zdroj: © TASR

Poprad 13. apríla (TASR) - Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov prehrali vo svojom prvom zápase na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v Poprade s Fínskom 4:5.

Hlasy:

Norbert Javorčík, tréner SR: "Môžem povedať, že naši hráči ma potešili svojím výkonom. S kolegami sme sa snažili pracovať na mentálnom nastavení a aby nastúpili do každého zápasu s cieľom vyhrať. To sa nám podarilo, hoci v druhej tretine sme nechali Fínov odskočiť do výrazného náskoku. Ani za stavu 0:3 však nebol na striedačke žiadny pocit rezignácie a naďalej sme pracovali v nastavenom režime. Prehra nás však mrzí, no už sa pozeráme na najbližší zápas, do ktorého chceme preniesť iba pozitíva."

Patrik Hrehorčák, útočník, autor dvoch gólov SR: "Dnes sme sa presvedčili o tom, že môžeme hrať proti každému tímu. Diváci boli naším siedmym hráčom a neustále nás povzbudzovali. Ani za stavu 0:3 na nás nepískali, práve naopak, povzbudzovali nás a to nás nakoplo."

Juraj Sklenár, brankár SR: "Myslím si, že sme podali vynikajúci výkon. Bol to veľmi intenzívny zápas plný nasadenia. Miestami sme boli lepší my, miestami súper. Nepochybujem o tom, že to bol pekný hokej aj pre divákov, keďže padlo veľa gólov. Škoda, že sme ich nedali viac a že sme fanúšikov nepotešili víťazstvom."

Filip Krivošík, útočník SR: "Vedeli sme, že Fíni budú hrať aktívne. Síce sme prehrávali 0:3, ale zaslúžene sme otočili na 4:3. Myslím si, že s predvedenou hrou môžeme byť spokojní, ale nie s výsledkom. Chcem sa veľmi pekne poďakovať fanúšikom, ktorí nám vytvorili fantastickú atmosféru. Bol to zážitok na celý život."