Main Content

Stane sa Kylian Mbappé najdrahším hráčom v histórii futbalu?

sobota, 15. apríl 2017 10:36 | Autor: Jakub Vaverka

Stane sa Kylian Mbappé najdrahším hráčom v histórii futbalu?
Stane sa Kylian Mbappé najdrahším hráčom v histórii futbalu? | zdroj: © TASR

Francúzsky mladík Kylian Mbappé v prebiehajúcom ročníku vyráža futbalovej verejnosti dych. Talent v službách AS Monako predvádza famózne výkony a o jeho služby usilujú prakticky všetky svetové veľkokluby.

AS Monako v prvom štvrťfinálovom zápase Ligy majstrov vyhralo na pôde Borussie Dortmund 3:2 a priblížilo sa k postupu do semifinále. Hviezdou zápasu bol dvojgólový útočník Kylian Mbappé. Stále osemnásťročný mladík pokračuje v pozitívnom šokovaní futbalovej verejnosti.

Mbappé v prebiehajúcom ročníku vsietil už dvadsaťjeden gólov, bol povolaný do francúzskeho národného tímu a vo veľkom sa o jeho služby zaujíma kráľovský veľkoklub Real Madrid. „Po poslednom skvelom výkone tínedžera Kyliana Mbappého Real Madrid zvýšil svoj záujem o jeho služby,“ píše španielsky denník Marca.

„Real Madrid už v predstihu začal pracovať na zabezpečení Francúzovho transferu na štadión Santiaga Bernabeua, ku ktorému by mohlo dôjsť už v letnom prestupovom období,“ píšu novinári v originálnom znení článku.

Objavili sa informácie, že Biely Balet patrí medzi obľúbené tímy talentovaného mladíka, pričom však Mbappé údajne preferuje zotrvanie v tíme Kniežat s tým, že by do veľkoklubu prestúpil až v roku 2018.

Novinár Duncan Custles, ktorý pracuje pre portál Yahoo!, tvrdí, že vedenie AS Monako už dostalo ponuku vo výške 130 miliónov na Mbappého kúpu, avšak meno klubu, ktorý je ochotný zaplatiť tak vysokú čiastku zverejnené nebolo.

Tým klubom by mal byť podľa zverejnených reportov práve Real Madrid, ktorý chce opätovne získať vlastníctvo najdrahšieho futbalistu v histórii. Po Ronaldovi a Baleovi je totiž aktuálne najdrahším hráčom v histórii Paul Pogba, ktorý minulý rok odišiel z Juventusu Turín do Manchestru United za 105 miliónov.