Main Content

Novinár si vymýšľal bludy o hviezde Evertonu. Klub ho potrestal

nedeľa, 16. apríl 2017 09:06 | Autor: Jakub Vaverka

Novinár si vymýšľal bludy o hviezde Evertonu. Klub ho potrestal
Novinár si vymýšľal bludy o hviezde Evertonu. Klub ho potrestal | zdroj: © TASR

Vedenie liverpoolskeho Evertonu konalo nekompromisne voči správaniu novinára Kelvina MacKenzieho. Vzhľadom na nevyberavé komentáre tohto žurnalistu na adresu Rossa Barkleyho, mu Karamelky zamedzili prístup na ich štadión.

Vedenie liverpoolskeho Evertonu vydalo vyhlásenie, v ktorom jasne deklaruje, že člen redakcie bulvárneho denníka The Sun Kelvin MacKenzie nebude mať prístup na štadión Karameliek, do tréningového centra a ani do iných priestorov, ktoré patria modrému klubu z Liverpoolu.

Dôvodom je príbeh, ktorý MacKenzie napísal o hviezde Evertonu Rossovi Barkleym. Barkley dostal úder v liverpoolskom bare, pričom novinár z The Sun písal v súvislosti s anglickým reprezentantom o vyprovokovanom útoku a jedného z najlepších záložníkov na ostrovoch prirovnal k opici v zoologickej záhrade.

„Everton Football Club informoval denník The Sun, že mu bol odobratý prístup do Goodison Parku, do tréningového centra a do všetkých priestorov patriacich nášmu klubu. Aj keď nebudeme konkretizovať žiadneho novinára, je to odpoveď na nechutné a neobhájiteľné tvrdenie v novinách. Je dôležité vedieť, že žiadny útok na toto mesto, či už na rešpektovanú komunitu alebo jednotlivca, nebude akceptovaný,“ píše sa v oficiálnom vyhlásení klubu.

Diskutovaný článok, ktorého autorom je MacKenzie, bol z webovej stránky denníka The Sun odstránený, pričom okrem vyššie spomínaných skutočností sa v ňom písalo taktiež o spojitosti Barkleyho s drogami. Toto tvrdenie ale nebolo podložení žiadnymi dôkazmi.