Main Content

Kapitán Chicaga Toews: Buď vyhráme alebo zomrieme

pondelok, 17. apríl 2017 13:17 | Autor: Jakub Vaverka

Kapitán Chicaga Toews: Buď vyhráme alebo zomrieme
Kapitán Chicaga Toews: Buď vyhráme alebo zomrieme | zdroj: © TASR

Hokejisti Chicaga Blackhawks vstúpili do play-off NHL veľmi zle. V úvodných dvoch stretnutiach proti Nashvillu nedokázali ani len skórovať, pričom duel číslo tri môže byť pre nich zlomový.

Víťaz západnej konferencie nenašiel v domácich stretnutiach recept na dobre hrajúcich Predators, výsledkom boli dve prehry 0:1 a 0:5. Séria sa sťahuje do mesta country, pričom prebudenie potrebujú predovšetkým ofenzívne hviezdy Hawks.

„Neskóroval som v dvoch zápasoch, to je neakceptovateľné,“ prehlásil americký útočník Patrick Kane, jedno z najväčších útočných es ligy. „Vždy je tu tlak,“ odmietol tvrdenia novinárov kapitán Chicaga Jonathan Toews o tom, či bude nad tímom z Illinois v treťom dueli visieť Damoklov meč.

Kanadský útočník, ktorý je vodcom Jastrabov už nejednu sezónu hovorí pred tretím duelom o veľkej mobilizácii. „V kabíne všetci držíme spolu, neprepadáme frustrácii. Už v minulosti sme sa ocitli vo viacerých ťažkých pozíciách,“ prináša „Tazerove“ slová Chicago Tribune. „Nemyslel som si, že už po dvoch zápasoch budeme o tomto hovoriť, no buď vyhráme alebo zomrieme. Práve s touto mentalitou ideme do ďalšieho stretnutia.“

V podobnom zmysle hovorí aj Toewsov tímový kolega Patrick Kane. „Snažíme sa odizolovať všetok ten hluk naokolo. Snažíme sa jednoducho hrať svoju hru, či už máme dobrý alebo zlý deň. V ďalšom zápase sa pokúsime o návrat do série, pokúsime sa dať góly a hrať so sebaistotou. Musím sa dostávať do viacerých šancí, ako v prvých dvoch stretnutiach,“ myslí si americký reprezentant, ktorý je označovaný za vynikajúceho technika.

Predovšetkým domáca prehra 0:5 v druhom zápase bola obrovským šokom, o ktorom hovorí celý hokejový svet. Predators sa na kvalitného súpera vynikajúco pripravili a dnes v noci sa pokúsia získať prekvapivý mečbal.

V kádri Chicaga sa očakáva niekoľko zmien. Je možné, že na ihrisko sa dostane bitkár Tootoo, či dokonca Slovák Tomáš Jurčo. „Som nahnevaný. Myslím, že všetci sme nahnevaní. Prehrať doma 0:5 je jednoducho trápne. Musíme sa vrátiť späť na koňa,“ dodal víťaz NHL z roku 2015 Brent Seabrook.