Main Content

Dve mená, ktoré sa stávajú nočnou morou San José Sharks

pondelok, 17. apríl 2017 13:47 | Autor: Jakub Vaverka

Dve mená, ktoré sa stávajú nočnou morou San José Sharks
Dve mená, ktoré sa stávajú nočnou morou San José Sharks | zdroj: © TASR

Ospevovaný Edmonton Oilers nevstúpil do play-off víťazne, no skúsené San José zaskočil v zápasoch číslo dva aj číslo tri. Momentálne sú Olejári dve výhry od postupu do druhého kola. Žraloci sú zúfalí hlavne z dvoch hokejistov kanadského mužstva.

Prvým z hráčov, ktorí privádzajú San José Sharks do zúfalstva je brankár Cam Talbot. Skúsený gólman nastúpil v základnej časti na neuveriteľných 73 zápasov. V play-off vidieť, že je vo forme, a že je rozchytaný. Za posledných 120 minút série so Žralokmi neinkasoval ani raz.

„Myslím si, že zatiaľ robím v play-off dobrú prácu. Snažím sa byť počas zápasov koncentrovaný a zapojený do hry. Základom je byť stále na nohách a byť pripravený na ďalšiu strelu,“ povedal pre portál NHL.com,

Ofenzívne hviezdy San José si vylámali na 29-ročnom Kanaďanovi v druhom edmontonskom zápase, no prekvapivejšie bolo, že proti nemu nedokázali skórovať ani v domácom SAP Center. „Hráme proti skvelým hráčom, musíme robiť rýchle rozhodnutia. Priestoru je málo, puk lieta hore-dolu. Vo veľkom sa objavujú skrumáže,“ opisuje vyraďovacie boje edmontonská jednotka.

Druhým hokejistom Oilers, ktorí vyčnieva nad skvelým tímom je 26-ročný Zac Kassian. Ten v druhom stretnutí parádnym hitom poslal k ľadu hviezdneho Logana Coutureho, pričom víťaznými gólmi rozhodol druhé aj tretie stretnutie. Fanúšikovia ani hráči Žralokov mu nevedia prísť na meno. Nielen, že si vyšliapol na jedného z ich najväčších miláčikov, no taktiež poslal Edmonton do vedenia v sérii. „ Hráči sú v play-off viac namotivovaní. Hore ide taktiež úroveň ich zodpovednosti. Je ťažké dať gól, vždy je tam veľa hráčov,“ povedal tréner Edmontonu Todd McLellan.

O hrdinovi zápasov číslo dva a tri hovoril aj ospevovaný Talbot. „ Je super byť členom tímu, ako je tento. Sme naozaj skvelá partia. Nedá sa ani len opísať, ako sú ostatní radi, že sa darí Zacovi Kassianovi. Dáva naozaj veľké góly. Jeho výkony sa moc nedajú komentovať, hrá na novej úrovni. To je to, čo potrebujeme v play-off,“ zakončil ambiciózny Kanaďan. Edmonton plný mladých hráčov verí, že vyradí finalistu minulého ročníka. Oilers musia  proti Sharks vyhrať ešte dva zápasy. Momentálne sú na dobrej ceste.