Main Content

Chicago na pokraji katastrofy: Nie je to ľahké, hovorí kapitán Toews

utorok, 18. apríl 2017 13:41 | Autor: Jakub Vaverka

Chicago na pokraji katastrofy: Nie je to ľahké, hovorí kapitán Toews
Chicago na pokraji katastrofy: Nie je to ľahké, hovorí kapitán Toews | zdroj: © TASR

Blackhawks prehrali aj tretí zápas série prvého kola play-off NHL s Nashvilleom a sú momentálne na pokraji vypadnutia. Chicago bolo veľmi blízko k dôležitému víťazstvu, no nezvládlo drámu v predĺžení a ocitlo sa v takmer neriešiteľnej situácii.

Víťaz roku 2015 vyhrával nad Predators po dvoch tretinách 2:0, no v tretej časti hry dvakrát inkasoval a v predĺžení padol po presnom zásahu Fialu. „Nie je to jednoduché. Je to dobrý tím, ktorý vie, čo chce. Hrajú na hranici možností. My však nemáme na výber. Musíme nájsť spôsob, ako ich dostať pod tlak. Musíme im dostať do hláv pocit, že posledný krok býva najťažší, pre každý tím v každej sérii. Možno sa nám podarí ich frustrovať a využiť tento tlak v zápase číslo štyri. Nikdy neviete, čo sa môže stať,“ motivačne po zápase prehovoril kanadský kapitán Hawks Jonathan Toews.

Faktom ale je, že zvrátiť trojzápasové manko v sérii je niečo, čo sa stáva len veľmi sporadicky. V histórii NHL sa niečo také udialo dokopy štyrikrát, naposledy keď Los Angeles Kings otočili sériu so San José v roku 2014 a nakoniec dokráčali k víťazstvu v celej NHL.

„Myslím si, že každý z nás je trochu nahnevaný a trochu sklamaný. Mali by sme byť. Náš najlepší hokej sme však zatiaľ nepredviedli,“ prehovoril  pre Chicago Tribunebrankár Corey Crawford, ktorý predviedol v zápase 4ž úspešných zákrokov.

V roku 2011 prehrávalo Chicago v sérii s Vancouverom taktiež 0:3. Tím z veterného mesta však dokázal vyhrať nasledujúce tri stretnutia a vynútiť si siedmy zápas. V ňom síce padol, no mohlo by ísť o motiváciu aj pre súčasných Hawks. „Bolo to veľmi dávno, teraz je to iný tím. Máme pár dní na to, aby sme zoskupili sily, možno trochu spomalili náš dych. Musíme sa namotivovať a pokúsiť sa sériu priviesť späť do Chicaga,“ zakončil kormidelník Jastrabov Joel Quenneville. Najbližší duel je na programe vo štvrtok od 22:00 európskeho času.