Main Content

3 zápasy, 3 predĺženia: Mladíci z Toronta trápia najlepší tím NHL

utorok, 18. apríl 2017 14:21 | Autor: Jakub Vaverka

3 zápasy, 3 predĺženia: Mladíci z Toronta trápia najlepší tím NHL
3 zápasy, 3 predĺženia: Mladíci z Toronta trápia najlepší tím NHL | zdroj: © TASR

Pred začatím play-off NHL sa očakávalo, že séria medzi Washingtonom Capitals a Torontom Maple Leafs bude patriť medzi tie jednoznačnejšie. Opäť sa však ukázalo, že vyraďovacia časť je na míle vzdialená regulárnej sezóne. Caps budú mať čo robiť, aby postúpili do druhého kola.

V sérii medzi Maple Leafs a Capitals sme zatiaľ boli svedkami troch zápasov. Všetky tri sa skončili až po predĺžení a možno napísať, že sa jednalo o prvotriedne hokejové trilery. V prvom stretnutí Toronto vo Washingtone viedlo 2:0, no náskok neudržalo a po 66 minútach prehralo 2:3. Zápas číslo 2 priniesol veľké hokejové divadlo, ktoré v riadnom hracom čase skončilo 3:3, pričom vyrovnanie v sérii zariadil torontský Kapanen v neuveriteľnej 93.minúte zápasu.

Séria sa v noci na dnes sťahovala do Kanady, kde duel sledovalo 19 tisíc divákov v beznádejne vypredanej Air Canada Centre. Capitals viedli v polovici zápasu 3:1, no Toronto ukázalo ohromný charakter a zdanlivo stratený zápas opäť doviedlo do predĺženia. V jeho druhej minúte skóroval domáci Bozak a hala skoro explodovala. Odpisovaní Maple Leafs sa ujali vedenia v sérii proti najlepšiemu mužstvu základnej časti, ktoré vyhralo prestížnu prezidentskú trofej.

„Je to veľké množstvo emócii. Všetko, čo chcete je len byť so svojimi spoluhráčmi a poriadne oslavovať. Je očividné, že v tejto sérii sme už zažili veľa vrcholov aj pádov. V každom zápase sa hrá predĺženie. Sú to skutočne zábavné stretnutia. Je krásne, že sme dnes boli odmenení,“ komentoval pre oficiálny portál NHL šťastný strelec Bozak.

Capitals prehrali dva zápasy v rade. Ak zakopnú opäť, budú čeliť postupovým mečbalom Toronta. „Myslím si, že ak máte krátku pamäť, dostanete sa cez to a podarí sa vám preniesť. Začali sme dobre a boli sme lepší tím. Na tom musíme stávať. Nemôžete si príliš zakladať na minulosti. Stále máme dostatok času na to, aby sme si vytvorili svoju vlastnú budúcnosť,“ s pokojom hodnotil prehratý duel obranca Washingtonu John Carlson.

Najbližší zápas odohrajú obaja súperi vo štvrtok ráno európskeho času v Toronte. Maple Leafs majú po dlhých rokoch šancu získať mečbal na postup do druhého kola play-off. Neoficiálne zdroje uvádzajú, že ceny lístkov na zápas na čiernom trhu sa pohybujú v niekoľkých tisíckach dolárov. „ Boli sme napumpovaní, mali sme tony energie. Energia naozaj nebola problém, akurát sme sa nedostávali do správnych priestorov. Dokázali sme to však vyriešiť,“ radoval sa z výhry po zlom štarte do stretnutia skúsený kormidelník Maple Leafs Mike Babcock.