Main Content

St. Louis a Tampa sa dohodli na veľkej výmene. Prestupový trhák sa napokon nekonal

štvrtok, 20. apríl 2017 09:22 | Autor: Dávid Lech

St. Louis a Tampa sa dohodli na veľkej výmene. Prestupový trhák sa napokon nekonal
St. Louis a Tampa sa dohodli na veľkej výmene. Prestupový trhák sa napokon nekonal | zdroj: © TASR

V závere sezóny NHL vyplávala na povrch informácia o výmene, ktorá sa mala uskutočniť medzi Tampou Bay Lightning a St. Louis Blues. Tá sa napokon neuskutočnila, no šlo by o skutočne veľký prestupový trhák.

O všetkom informoval jeden z najrenomovanejších hokejových žurnalistov sveta Bob McKenzie. Redaktor TSN tvrdí, že v úvode kalendárneho roka bola na stole dohoda medzi Tampou Bay Lightning a Saint Louis Blues. Na Floridu sa mal sťahovať obranca Kevin Shattenkirk, opačným smerom mal putovať hviezdny mladík Jonathan Drouin.

Chcel by som upozorniť na reálnu situáciu, ktorá sa stala. Myslím, že viacerí ľudia o tom hovorili a verím, že je to pravda. Tampa a St. Louis boli v úvode roka dohodnutí na prestupe Kevina Shattenkirka za Jonathana Drouina,“ informoval rawcharge.com zverejnenou citáciou McKenzieho, ktorá vzápätí pokračuje: „Neviem, o čo všetko tam šlo, no bolo to tak. Ak by s tým Shattenkirk súhlasil, teraz by nebol hráčom Capitals, ale bol by „bleskom“ a Drouin by bol v St. Louis.

Tento prekvapujúci prestup sa ale napokon neuskutočnil a vedenie „bluesmanov“ vymenilo obrancu Shattenkirka s brankárom Pheonixom Copleym do Washingtonu Capitals za Zacha Sanforda, Brada Malonea a voľbu v 1. kole tohtoročného draftu.

Hlavným dôvodom odchodu Drouina z tímu „Bolts“ má byť nedostatok priestoru pod platovým stropom. Generálny manažér Steve Yzerman má po sezóne plné ruky práce – okrem Drouina zmluvy končia aj Ondřejovi PalátoviTylerovi Johnsonovi. Kvôli obmedzenému priestoru pod platovým stropom sa pritom zrejme bude musieť vzdať jedného z trojice menovaných útočníkov. Podľa zámorského novinára by sa mal z organizácie porúčať práve 22-ročný krídelník Drouin, ktorý v tejto sezóne pozbieral v 73 stretnutiach 53 kanadských bodov za bilanciu 21+32.