Main Content

Dortmund pred odvetou: „Nesnívame, sme realisti''

streda, 19. apríl 2017 13:27 | Autor: Jakub Vaverka

Dortmund pred odvetou: „Nesnívame, sme realisti''
Dortmund pred odvetou: „Nesnívame, sme realisti'' | zdroj: © TASR

Borussia Dortmund bude dnes v odvete čeliť rozbehnutého Monaku. Domáca prehra 2:3 BVB poriadne skomplikovala šance na postup medzi najlepšiu štvorku. Uvedomuje si to aj Hans-Joachim Watzke, ktorý prehovoril o postupových nádejach nemeckého mužstva.

Dortmund nastúpil do domáceho zápasu s Monakom iba deň po teroristickom útoku, ktorý otriasol celým futbalovým svetom. Tím z Nemecka hral vo veľmi náročnom psychickom rozpoložení a súperovi z Ligue 1 podľahol tesne 2:3. Iskierku nádeje na preniknutie medzi najlepšiu štvoricu Ligy majstrov vykresali BVB aspoň presné zásahy Ousmanea Dembeleho a Shinjiho Kagawu.

„Nie sme žiadni „snílci“. Sme realisti a uvedomujeme si, že naša šanca je malá, no stále existuje,“ prehovoril  pre anglický denník Daily Mail športový riaditeľ Borussie Hans-Joachim Watzke, ktorý patrí medzi vedúce osobnosti klubu zo Signal Iduna Parku.

„Tím preukázal takmer nadľudskú snahu. To je fakt, od ktorého sa môžeme odraziť do odvety,“ dodal Watzke. Faktom ostáva, že nebyť troch explózii, ktoré pred týždňom prebehli v Dortmunde, dvojzápas mohol vyzerať inak.

Monako, ktoré kraľuje Ligue 1 a v prebiehajúcom ročníku predvádza vynikajúce ofenzívne výkony má všetky tromfy vo vlastných rukách. Kniežatám stačí na postup akákoľvek výhra, hocijaká remíza a taktiež prehry 0:1 či 1:2. Postup BVB do semifinále Champions League by bol vzhľadom na aktuálne rozpoloženie oboch celkov prekvapením.