Main Content

Emotívny otvorený list Johna Terryho na rozlúčku s Chelsea

streda, 19. apríl 2017 13:50 | Autor: Jakub Vaverka

Emotívny otvorený list Johna Terryho na rozlúčku s Chelsea
Emotívny otvorený list Johna Terryho na rozlúčku s Chelsea | zdroj: © TASR

Anglický kapitán londýnskej Chelsea John Terry v pondelok oznámil, že po sezóne opustí Stamford Bridge. Futbalista, ktorý sa stal symbolom The Blues a vyhral s Modrými všetko, čo mohol, publikoval emotívny otvorený list.

Aktuálny kontrakt Johna Terryho v ​Chelsea vyprší na konci júna, pričom po dôkladnom dohadovaní s klubovým vedením sa Angličan rozhodol, že ho nepredĺži. Populárny JT chce v kariére pokračovať, no vie, že v modrom drese už nebude dostávať toľko príležitostí, ako by si prial. Dospel teda k rozhodnutiu, že najlepším krokom bude preňho koniec v mužstve, ktoré mu dalo všetko. „Lomcujú mnou naozaj silné emócie, no ako som uviedol v úvode týždňa, toto je moja posledná sezóna v drese Chelsea. Je to najťažšie rozhodnutie v mojom živote, no vždy som chcel odísť, až keď nadíde správny čas. Ten čas nastal teraz.“

„Stále cítim, že mám na to, aby som hral futbal profesionálne, no rozumiem, že moje príležitosti v Chelsea by boli limitované. Je čas na novú výzvu. Mojím prvotným cieľom bolo stať sa profesionálnym futbalistom. Som nekonečne vďačný Chelsea, mojej mame, otcovi a bratovi, že mi dali možnosť a absolútnu podporu naplniť môj detský sen. Odkedy som podpísal svoj prvý profesionálny kontrakt v sedemnástich rokoch, stal som sa súčasťou transformácie a evolúcie fantastického klubu. Klubu, ktorý ma inšpiroval a stále nútil byť najlepším, akým som mohol byť.

„S podporou pána Abramoviča sme my hráči dostali možnosť naplniť naše profesionálne túžby a dotiahnuť klub do novej éry. Zaradili sme sa medzi najväčšie a najúspešnejšie kluby na svete. Za to by som chcel pánovi Abramovičovi poďakovať. Taktiež klubovému vedeniu, ktoré vo dne v noci pracovalo na tom, aby klub dostalo tam, kde je.

„Tento klub bol dvadsaťdva rokov mojím životom. Dal mi základy na to, aby som bojoval proti najlepším, prekonával rekordy a vyhrával trofeje. S pribúdajúcimi úspechmi sa moja túžba ešte zvyšovala. So zapálením som mal príležitosť stať sa najúspešnejším kapitánom v histórii Chelsea a som naozaj pyšný, že môžem byť v spoločnosti legiend ako Ron Harris, Peter Bonetti, Frank Lampard či John Hollins.

„Ďakujem všetkým mojim spoluhráčom a manažérom, s ktorými som sa za tie roky stretol. Byť plece pri pleci s vami počas všetkých tých veľkých bitiek bolo pre mňa cťou. Taktiež chcem poďakovať mojej nádhernej rodine za nekonečnú lásku a podporu. Milujem vás. Podporovali ste ma, keď sme vyhrali, podporovali ste ma, aj keď sme prehrali.  Chcem poďakovať ľuďom na Stamford Bridge, ktorí ma tlačili vpred. Dokázali sme to spoločne. Naša rodina bude vždy modrá a hrdá.“

Momentálne je otázne, kam povedú ďalšie Terryho kroky. Vo veľkom sa špekuluje, že bude pôsobiť v Portugalsku, pričom postupne prejde na manažérsku dráhu. Na svojom profile na sociálnej sieti Instagram totiž pravidelne zverejňuje fotky, ako sa učí portugalčinu a študuje trénerskú metodológiu. Taktiež je málo pravdepodobné, že by londýnsky kapitán zamieril do iného mužstva Premier League, ako pred ním učinili Petr Čech či Frank Lampard.