Main Content

Halákova budúcnosť v New Yorku Islanders je jasnejšia

štvrtok, 20. apríl 2017 09:15 | Autor: Dávid Lech

Halákova budúcnosť v New Yorku Islanders je jasnejšia
Halákova budúcnosť v New Yorku Islanders je jasnejšia | zdroj: © TASR

Vedenie NY Islanders je na smiech. Jara Haláka preradili na farmu, pretože sa obávali odchodu talentovaného Bérubého. Po sezóne vysvitlo, že kanadský brankár zrejme opustí organizáciu bez akejkoľvek náhrady. Ohľadom budúcnosti slovenského brankára sa tak začína výrazne rozjasňovať.

New York Islanders odštartovalo sezónu s tromi brankármi na súpiske. Thomas Greiss, Jaroslav HalákJean-Francois Bérubé mali vytvoriť vyrovnaný brankársky trojlístok, no vôbec tomu tak nebolo. Slovenskému brankárovi navyše praskli nervy a jeho agent Alan Walsh prostredníctvom sociálnej siete Twitter adresoval americkému klubu nepríjemný, no pravdivý odkaz, kde kritizoval systém tréningov brankárov, ktorému chýbala dostatočná kvalita pre ich netradičný počet (dvaja brankári by chytali na tréningu stále, traja sa museli striedať). Jaroslav Halák aj pre túto kritiku počas sezóny padol v nemilosť vedenia NY Islanders a bol preradený na farmu. Keď ho  povolali späť, aby zachránil sezónu, bol neskoro. Ani jeho fantastické výkony nestačili klubu na postup do playoff.

Islanders mali na troch brankárov v prvom tíme dôvod, pretože talentovaný Jean-Francois Bérubé by musel v prípade preradenia na farmu prejsť waiver listinou, odkiaľ ho mohol získať akýkoľvek iný klub NHL zadarmo. Bérubého tak bez zápasového vyťaženia držali v tíme a napokon na farmu do Bridgeportu preradil radšej Haláka, ktorý bol drahší a starší.

Nebolo by to až také zvláštne, keby sa Bérubé po sezóne nenechal počuť, že tím Islanders aj tak zrejme opustí. „Som neobmedzený voľný hráč a potrebujem sa porozhliadať, aké ponuky sú dostupné. Bude to pre mňa najlepšie riešenie. Milujem túto partiu, je tu skutočne dobrá skupina a som rád, že som mohol byť jej súčasťou. Uvidíme, čo ma čaká tam vonku,“ povedal pre newsday.com.

Generálny manažér NY Islanders Garth Snow je po slovách Bérubého na smiech. Celú sezónu si ho v tíme zbytočne držal, aby o neho neprišiel, kvalitného Haláka preradil na farmu na farmu a po sezóne napokon vysvitlo, že kanadský brankár dobrovoľne opúšťa Brooklyn. Situácia hodná natočenia hokejovej grotesky.

Avizovaný odchod Bérubého ale tak rozjasnil budúcnosť Jaroslava Haláka. Keďže „Isles“ ostane brankársky tandem Greiss – Halák, Slovák vďaka ešte rok platnej zmluve zrejme zotrvá u súčasného zamestnávateľa. K svojej budúcnosti sa vyjadril aj samotný Halák, ktorý by rád ostal „ostrovanom“.

Mám týchto chlapcov a milujem hrať za tento klub. Ak by som tu ostal, som stopercentne pripravený tvrdo pracovať. Bez ohľadu na to, či to bude tu alebo v inom klube, stále sa budem snažiť chytať najlepšie, ako viem,“ povedal na margo svojej budúcnosti bývalý brankár Montrealu Canadiens, St. Louis Blues, Buffala Sabres a Washingtonu Capitals.