Main Content

Edmonton musel v San Jose trénovať po tme a bez bránok! (+VIDEO)

štvrtok, 20. apríl 2017 08:57 | Autor: Dávid Lech

Edmonton musel v San Jose trénovať po tme a bez bránok! (+VIDEO)
Edmonton musel v San Jose trénovať po tme a bez bránok! (+VIDEO) | zdroj: © TASR

Hokejisti Edmontonu Oilers boli na ľade San Jose Sharks nútení trénovať v tme a bez bránok.

Svetlo v SAP Center sa vždy zapína najskôr o 11:30 hod. Hokejisti Edmontonu Oilers síce majú na tento čas naplánovaný tréning, no na ľad chcú vychádzať o niečo skôr. Strelci kanadského tímu si pred tréningom zvyknú trénovať streľbu či len tak sa rozhýbať. Vedenie kalifornského klubu ale „olejárom“ nie je ochotné rozsvietiť halu skôr ako o pol dvanástej.

Počas sezóny pritom „žraloci“ svojim súperom vždy vyhoveli, ako sa však vraví, play-off je úplne iná súťaž a v San Jose to zrejme vzali doslovne. Fanúšikov Oilers táto informácia poriadne napálila. Spokojné nie je ani vedenie Edmontonu Oilers.

Aby toho nebolo málo, pracovníci haly súperovi Sharks na ľad nepripravili ani brány. Edmonton tak musel začiatok tréningu už dvakrát absolvovať bez brán a svetla. Reportér TSN Ryan Rishaug navyše na vlaňajšieho finalistu Stanley Cupu „nabonzoval“ ešte jeden fakt: „Pravdou je, že Sharks začínajú svoje tréningy taktiež skoro. Joe Thornton bol na ľade už o 10:15. Ospravedlňujú to tým, že to bolo kvôli médiám, Oilers sú ale frustrovaní – taktiež by radi začínali tréningy o trochu skôr,“ cituje slová novinára sportingnews.com.

Nové nariadenie vedenia klubu prezradil Rishaugovmu kolegovi, Darrenovi Dregerovi, jeden z pracovníkov haly: „Od vedenia prišlo „odporúčanie,“ že nemusíme zapínať svetlá pred 11:30 hod a taktiež nemusíme predčasne dávať brány na ľad,“ tvrdí.

Nuž, zápolenie týchto dvoch klubov bude v ďalších stretnutiach ešte zaujímavé. Po štyroch súbojoch je stav série nerozhodný 2:2 a najbližší zápas sa uskutoční v edmontonskej Rogers Place. Nikoho by neprekvapilo, ak by sa vedenie Oilers držalo porekadla „klin sa klinom vybíja“ a hráčov Sharks prekvapili pred piatym duelom novým, zaiste nezmyselným nariadením o svetle vo svojom domovskom stánku.