Main Content

Romelu Lukaku prezradil priateľom, kam by chcel prestúpiť

štvrtok, 20. apríl 2017 11:54 | Autor: Jakub Vaverka

Romelu Lukaku prezradil priateľom, kam by chcel prestúpiť
Romelu Lukaku prezradil priateľom, kam by chcel prestúpiť | zdroj: © TASR

Belgický kanonier Romelu Lukaku patrí medzi najžiadanejších futbalistov na prestupovom trhu. Útočník liverpoolskeho Evertonu pravdepodobne v lete zmení zamestnávateľa. Dôvodom je fakt, že by chcel hrávať v Lige majstrov.

Na Britských ostrovoch sa posledné týždne vo veľkom špekuluje o ďalšom kariérnom kroku Romelua Lukakua. Lukaku predvádza v drese liverpoolskeho Evertonu naozaj výborné výkony. Hovorí sa, že ho pozorne sledujú Manchester United, Real Madrid, Chelsea, Paríž Saint-Germain, Juventus či AC Miláno.

Anglický denník The Sun priniesol informácie, podľa ktorých sa už Lukaku rozhodol, kam chce po sezóne prestúpiť. Zaujímavosťou je, že spomínaný bulvárny plátok dostal od vedenia Evertonu zákaz vstupovať na klubové pozemky, pretože písal nepravdivé články o záložníkovi Karameliek Rossovi Barkleym.

„Chelsea je pripravená zaplatiť za Romelua Lukakua rekordných sto miliónov libier, po tom, čo mal belgický útočník povedať svojim priateľom, že sa chce vrátiť na Stamford Bridge,“ tvrdia novinári z The Sun. Lukaku už v minulosti v Londýne pôsobil, no v mladom veku sa nedokázal presadiť do zostavy Josého Mourinha a chodieval po hosťovaniach.

„Oba tímy nemajú medzi sebou najlepšie vzťahy od momentu, kedy Everton odmietol predať Chelsea stopéra Johna Stonesa. Lukaku však nechce s Karamelkami podpísať nový kontrakt a plánuje odísť,“ vysvetľujú britskí novinári aktuálnu situáciu.

Možnému odchodu Romelua Lukaku do londýnskej Chelsea by mohol pomôcť prestup Diega Costu inam. Španielsky kanonier The Blues viackrát prehlásil, že život v Londýne si neužíva, pričom je dlhodobo spájaný s transferom do Španielska či do Číny. „Lukaku povedal priateľom, že chce hrať za Chelsea. Chelsea bude navyše hľadať po odchode Costu nového kanoniera,“ dodáva The Sun.