Main Content

Hráči, ktorí predviedli v prebiehajúcej sezóne najviac driblingov

štvrtok, 20. apríl 2017 12:23 | Autor: Jakub Vaverka

Hráči, ktorí predviedli v prebiehajúcej sezóne najviac driblingov
Hráči, ktorí predviedli v prebiehajúcej sezóne najviac driblingov | zdroj: © TASR

Futbaloví fanúšikovia od nepamäti obdivovali hráčov, ktorí dokázali prejsť cez svojich súperov bez väčších ťažkostí. Dribling jednoducho patrí k futbalu, bez neho by táto hra bola ochudobnená. Ktorí hráči sú v tejto disciplíne v aktuálnej sezóne najlepší?

Portál  Squawka, ktorý je zameraný na najrôznejšie štatistiky sa aktuálne sústredil na počet driblingov futbalistov v piatich európskych najkvalitnejších ligách. Analytici následne vybrali najlepšiu štvoricu hráčov v tejto hernej disciplíne. Na štvrtom mieste sa umiestnil belgický reprezentant Eden Hazard, ktorý zažíva výbornú sezónu v londýnskej Chelsea. Modrá desiatka prešla cez svojich súperov v aktuálnom ročníku dovedna 126 – krát, pričom treba napísať, že Hazard patrí taktiež medzi najfaulovanejších hráčov Premier League.

Na ostrovoch je možno prekvapivo v driblingov najúspešnejší futbalista z priemerného Stoke City. Talentovaný odchovanec FC Barcelona Adama Traoré robí svojou dynamickou postavou problémy všetkým súperom. 21-ročný mladík je v tejto sezóne autorom 138 úspešných driblingov, čo sa v Premier League nepodarilo ani papierovo oveľa hviezdnejších menám. Nečudo, že sa objavuje stále viac a viac prestupových špekulácií spojených s Traorého možným prestupom.

Celkovo druhým najlepším hráčom podľa Squawka je v driblingoch pomerne neznámy 20-ročný mladík Allan Saint-Maximin. Futbalista, ktorý je kmeňovým hráčom AS Monako, no momentálne oblieka dres francúzskeho celku SC Bastia zaznamenal v ročníku 2016/2017 až 139 úspešných driblingov. Ak bude naďalej napredovať, je reálne, že v budúcej sezóne ho uvidíme v prvom tíme monackých Kniežat.

Absolútnym kráľom driblingov v Európe je hviezdička FC Barcelona Neymar. Často kritizovaný Brazílčan, ktorý je však podľa odhadov jedným z adeptov na Zlatú loptu v nasledujúcich rokoch, prešiel cez svojich súperov zatiaľ 143-krát. Technika bývalého hráča Santosu je obdivuhodná a ide o niečo, čo sa prakticky nedá naučiť. Neymar má dar od Boha a s pribúdajúcim vekom ho dokáže využívať stále efektívnejšie.