Main Content

Chicago pred zápasom pravdy. Necítime tlak, hovorí Kane

štvrtok, 20. apríl 2017 12:38 | Autor: Jakub Vaverka

Chicago pred zápasom pravdy. Necítime tlak, hovorí Kane
Chicago pred zápasom pravdy. Necítime tlak, hovorí Kane | zdroj: © TASR

Hokejisti Chicaga prehrávajú v sérii s Nashvilleom Predators po troch zápasoch šokujúco 0:3. Ak dnes v noci prehrajú, skončí sa im sezóna, v ktorej sa stali po základnej časti víťazom západnej konferencie. Bude dnešná noc záverečným stretnutím Hossu, Toewsa či Kanea v prebiehajúcom ročníku?

„Vyzerá to, že chalani sú pripravení skúsiť to urobiť,“ začal pre Chicago Tribune hviezdny útočník Patrick Kane o pokuse o obrat v sérii. „Mať dvojdňovú pauzu pred zápasom ako je tento, navyše, keď sme tie predtým pokazili, nie je ideálne. Rokmi sme sa však naučili aj momenty, ako tento, používať ako výhodu. Hokej sme trochu dostali z hlavy, pobudli sme spolu a vyčistili si hlavy,“ pokračoval Kane, ktorého body budú pre Jastrabov dnes v noci veľmi dôležité.

„Máme dobrú náladu. Urobili sme dobrú prácu, vytesnili sme zlé zápasy a zregenerovali telá. Stále sme v sérii, stále žijeme. Máme šancu vyhrať najbližší zápas a to je všetko, na čo sa budeme teraz sústreďovať,“ pokračoval v podobnom trende klubový kapitán Jonathan Toews. Ak však Hawks prehrajú, skončí sa im sezóna. „Je to niečo, čoho sme si vedomí. Musíme nastúpiť do zápasu správne, musíme si šťastenu prilákať na našu stranu. Ja sa pokúsim ostať trpezlivý a herné situácie riešiť šikovne. Náš tím očividne už nemá na čo čakať,“ uviedol Kanaďan, od ktorého fanúšikovia očakávajú, rovnako ako od Kanea, zvýšenú produktivitu.

V histórii NHL sa podarilo iba štyrom tímom zvrátiť stav 0:3 v sérii. „Necítime žiadny tlak. Prehrávať v sérii 0:3 skôr prenáša tlak na súpera, ktorý musí vyhrať posledný zápas,“ uviedol jeden z najkvalitnejších hráčov ligy Patrick Kane.

Svoj pohľad k nočnému zápasu pridal aj skúsený tréner Joel Quenneville. „Nemáme, čo stratiť. Je to ťažká situácia. Chceme začať dobre a využiť to. Tlak bude na ich pleciach.  Sme pravdepodobne v najhoršej pozícii, v akej môžeme byť. Musíme nájsť cestu späť do série a získať si momentum na našu stranu.“

Papierové predpoklady hovoria pre hokejistov Predators. Odpisovaný celok vyhral s favoritom postupne 1:0, 5:0 a 3:2 po predĺžení. Aj keby Nashville dnes v noci Jastrabom podľahol, stále bude mať k dispozícii pohodlné vedenie 3:1.