Main Content

Nočná mora pre Cígera: Na MS bez ďalšej opory!

pondelok, 24. apríl 2017 12:13 | Autor: Dávid Lech

Nočná mora pre Cígera: Na MS bez ďalšej opory!
Nočná mora pre Cígera: Na MS bez ďalšej opory! | zdroj: © TASR

Skladanie reprezentačného tímu pre MS v hokeji 2017 sa pre Zdena Cígera stáva nočnou morou. Definitívne nie dostal od ďalšej opory.

Jeden z najkritickejších postov slovenskej hokejovej reprezentácie je nepochybne pozícia centra. Tréner Zdeno Cíger tak netrpezlivo očakával ukončenie finálovej série Tipsport ligy medzi Banskou Bystricou a Nitrou. Rátal s príchodom stredného útočníka Tomáša Surového, no ostrieľaný harcovník so svojím pôsobením v národnom tíme neráta.

Tento rok sa majstrovstiev sveta nezúčastním. Svoje rozhodnutie som už oznámil aj generálnemu manažérovi Róbertovi Švehlovi. Po náročnej sezóne som unavený, mám aj zdravotné problémy, ktoré si potrebujem doliečiť, aby som bol stopercentne na ďalšiu sezónu pripravený. Chalanom budem držať palce,“ informoval pre cas.sk čerstvý majster Slovenska.

Po nedávnom odmietnutí pozvánky do reprezentácie od Richarda Pánika z Chicaga Blackhawks je to tak ďalší tvrdý úder pre nášho reprezentačného trénera, ktorý aktuálne čaká za verdiktom troch zámorských hráčov, ktorí skončili svoje pôsobenie v play-off: Zdenom Chárom, Martinom Marinčinom a Tomášom Jurčom.