Main Content

Ako Rafael Nadal pomohol Realu Madrid predbehnúť Barcelonu a získať hviezdnu posilu

streda, 26. apríl 2017 14:37 | Autor: Dávid Lech

Ako Rafael Nadal pomohol Realu Madrid predbehnúť Barcelonu a získať hviezdnu posilu
Ako Rafael Nadal pomohol Realu Madrid predbehnúť Barcelonu a získať hviezdnu posilu | zdroj: © TASR

V roku 2015 získal Real Madrid veľmi cennú posilu. Málokto vedel, že o zisk talentovaného futbalistu sa pričinil aj španielsky tenista Rafael Nadal.

1. júla 2015 priviedlo vedenie Realu Madrid do svojho tímu z RCD Mallorca 19-ročného futbalistu Marca Asensia. Už vtedy sa o ňom hovorilo ako o jednom z najtalentovanejších španielskych futbalistov súčasnosti. „Biely balet“ ho do tímu priviedol za odstupné vo výške 3,5 miliónov eur. Jeho hodnota v priebehu dvoch rokov niekoľkonásobne vzrástla.

Asensio sa len nedávno zviditeľnil gólom v predĺžení v štvrťfinále Ligy majstrov do siete Bayernu Mníchov, ktorým pečatil postup Realu Madrid do semifinále. Počas zápasu sa k jeho výkonu na sociálnej sieti Twitter vyjadril aj hviezdny basketbalista Philadelphie Joel Embiid, ktorý napísal, že „Asensio je budúcnosť. Je veľmi dobrý.“ Málokto však vedel, že prsty v jeho príchode na Santiago Bernabeu má aj bývalá tenisová svetová jednotka Rafael Nadal.

Španielsky tenista je veľkým fanúšikom kráľovského veľkoklubu a keď videl Asensia v drese Mallorcy dominovať na trávniku, prakticky okamžite vytočil číslo na svojho priateľa Florentina Pereza a povedal mu: „Musíte ho podpísať najskôr, ako to len pôjde,“ informuje stránka ibtimes.co.uk.

V tej chvíli si zuby na zisk talentovaného futbalistu brúsila Barcelona. Real ale aj vďaka pohotovej reakcii Rafaela Nadala získal konkurenčný boj s katalánskym veľkoklubom a Asensio sa stal hráčom Realu, ktorý ho najprv poslal zbierať skúsenosti do Espanyolu, minulé leto sa vrátil do kmeňového klubu, kde z neho postupne rastie hviezda svetových rozmerov.