Main Content

Extraliga: Zostava týždňa podľa Sport7 (9.): V útoku dvaja Hunovci

štvrtok, 25. marec 2010 16:05 | Autor: Miroslav Held

Extraliga: Zostava týždňa podľa Sport7 (9.): V útoku dvaja Hunovci
Extraliga: Zostava týždňa podľa Sport7 (9.): V útoku dvaja Hunovci | zdroj: vlastný názor

Seminifinálové dvojice playoff sú takmer známe. Ostáva už len jeden otáznik - kto nastúpi v semifinále proti Košiciam. O poslednom postupujúcom sa rozhodne zajtra (piatok) v Martine, ktorý hostí v zápase číslo sedem Skalicu. Dnes Vám prinášame najlepšiu zostavu hráčov za uplynulý týždeň.

Brankár

Zvolenský brankár Ján Laco predviedol v Bratislave proti Slovanu fantastický výkon. Slovan síce od 24. minúty prehrával 2:0, potom však zapol na vyššie obrátky a doslova rozstrieľal Zvolenčanov. Gólom na 1:2 a na 2:2 Laco skutočne nemohol zabrániť. Prvý sa do bránky odrazil od výstroje jeho spoluhráča Petra Puchera a druhý padol pri presilovke keď hráč od modrej netrafil dobre puk, ten sa však dostal k Hujsovi, ktorý ho presným tečom z bezprostrednej blízkosti poslal do bránky. Zvolenčanov vyrovnanie zápasu minútu pred koncom riadneho hracieho času položilo, v predĺžení už neboli Bratislavčanom rovnocenným súperom a po góle Richarda Hunu 19 sekúnd pred koncom predĺženia prehrali 3:2.

Obrancovia
 

Medzi najlepších obrancov sme tentokrát zaradili netradične útočníka Zvolena Petra Barinku. Zodpovedným defenzívným výkonom v obrane totiž príspel veľkou mierou k ubráneniu tlaku Slovanu, ktorý nedokázal 56 minút streliť gól. Okrem toho Barinka v tomto zápase jeden gól strelil.

Maksims Širokovs
strelil v poslednom zápase proti Banskej Bystrici prvý gól svojho tímu. Nitra vyhrala 4:3 a trochu prekvapujúco postuje do semifinále na úkor druhého tímu tabuľky po základnej časti. Tím, ktorý mal existenčné problémy sa zomkol, vynikajúco mu pracuje obrana na čele s legionármi Širokovsom a Jassom, ktorú doplňujú útočné individuality.

Útočníci


Peter Bartoš, kapitán oceliarov, si v zápase proti Popradu pripísal 3 body za dva góly a jednu asistenciu. Rovnako trojbodový (gól a dve asistencie) bol aj jeho kolega v útoku Rudolf Huna. Tento košickí dvojzáprah bol hlavným strojcom úspechu úradujúceho majstra. V poslednom zápase proti Popradu rozstrieľali protivníka a vyhrali 8:1 a postúpili do semifinále.

Richard Huna strelil najdôležitejší gól v uplynulom týždni. V predĺžení 1 sekúnd pred koncom dokázal definitívne zlomiť odpor HKM Zvolen a poslať svoj tím do semifinále.  V zostave týždňa sa tak stretli dvaja z troch bratov Hunovcov.