Main Content

Ideálna zostava 29. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

sobota, 29. apríl 2017 13:36 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 29. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 29. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V netradičných termínoch tohto kola najviac upútalo jasné víťazstvo Slovana v derby. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Dominik Greif (Slovan) – Najväčšie slovenské derby bolo aj súbojom mladých brankárov, ktorí sú navyše rovesníci. Jednoznačne lepšie vyšlo Greifovi, ktorý svoj tím podržal v rozhodujúcich momentoch, keď v prvom dejstve zneškodnil dve šance Trnavy. Vo zvyšku duelu si už len užíval gólové hody na opačnej strane.

Obrancovia

Matúš Turňa (Podbrezová) – Základom prvého jarného víťazstva Podbrezovčanov bola defenzíva, ktorá ich zdobila aj počas úspešnej jesene. V strede poľa síce mali „železiari“ problémy, ale defenzíva ich držala. Navyše Turňa sa postaral o gólovú poistku, keď skvelým centrom obslúžil Mikuša.  

Dominik Kružliak (Ružomberok) – Mladý ružomberský stopér sa stáva čoraz viac dôležitejšou súčasťou Liptákov. V defenzíve hrá s ľahkosťou, čo prezentoval aj proti Michalovciam. Nebezpečný je aj pred bránou súpera, kde mal výrazný gól na víťaznom góle, hoci ho nakoniec pripísali Ďubekovi.

Lukáš Skovajsa (Trenčín) – Podarilo sa mu udržať vo vlastnom priestore na uzde žilinské krídla, čím sa otupila hra hostí, čo bol jeden z dôležitých predpokladov úspechu. Trenčín tak aj vďaka nemu dokráčal za dôležitými tromi bodmi, ktoré ho držia v hre o pohárovú miestenku.

Stredopoliari

Erik Daniel (Ružomberok) – V minulých zápasoch bol síce menej viditeľný, ale proti Zemplínčanom to akoby chcel odčiniť, veď bol pri všetkých troch góloch Liptákov. Pri prvom góle rozbehol akciu kolmicou, druhý padol po priamom kope, ktorý vybojoval Daniel, a pri treťom si pripísal gólovú asistenciu.

Jakub Paur (Trenčín) – V zápase proti svojmu bývalému klubu mal extra motiváciu, ktorú zhmotnil do dobrého výkonu v strede poľa, vďaka ktorému mal Trenčín nad Žilinou navrch. A že sa herná prevaha prejaví aj na výsledku, o to sa tiež postaral Paur, ktorý skvelou spätnou hlavičkou zabezpečil víťazný gól pre Jangu.  

Joeri de Kamps (Slovan) – V úvode síce nevedel trafiť tú správnu hranu medzi faulom a úspešným zákrokom, čo bol ale problém celého tímu, no trvalo to len chvíľu. Potom už mal Slovan opraty zápasu pevne v rukách a dokráčal za prestížnym víťazstvom. To podporil De Kamps okrem výkonu aj gólom.

Erik Pačinda (Dunajská Streda) – Výborne sa zhostil pozície zastupujúceho kapitána, keďže priviedol dunajskostredskú loď do trojbodového prístavu. Počas celého zápasu bol aktívny, pričom prakticky len on bol pre bránu súpera skutočne nebezpečný. To potvrdil aj pri jedinom góle, ktorý zaznamenal práve Pačinda.

Samuel Šefčík (Slovan) – Prvýkrát nastúpil v tejto sezóne v základnej zostave, možno aj preto pôsobil ako odtrhnutý z reťaze. Tento mladý Bratislavčan lietal po ihrisku, nebál sa hrať jeden na jedného, centroval kvalitne oboma nohami a pomohol urobiť rozdiel. Na jeden gól prihral, pri ďalšom bol.

Útočníci

Aleksandar Čavrič (Slovan) – Belasí s ním na ihrisku vyzerajú na jar naozaj úplne inak. Keď mohol hrať, nielenže vyhrávali, ale aj dominovali, keď nehral pre zranenie, pre zmenu prehrávali. No v Trnave sa vrátil na ihrisko a Slovan vyhral derby 3:0. Strelil jeden gól a ďalšiu gólovú akciu rozbehol.

Jakub Mareš (Ružomberok) – V boji o pohárovú Európu strieľa dôležité góly, ktoré mu pomáhajú aj v tabuľke strelcov, kde patrí medzi najlepších. Do siete Michaloviec poslal dva gólové pozdravy, keď si dvakrát výborne urobil priestor v pokutovom území a premenil svoje príležitosti.