Main Content

Hviezda Tottenhamu má problém s trénerom. Chystá sa Walkerov prestup?

pondelok, 1. máj 2017 11:23 | Autor: Jakub Vaverka

Hviezda Tottenhamu má problém s trénerom. Chystá sa Walkerov prestup?
Hviezda Tottenhamu má problém s trénerom. Chystá sa Walkerov prestup? | zdroj: © TASR

Tottenham Hotspur predvádza v prebiehajúcom ročníku vynikajúce výkony a patrí medzi najlepšie kluby na Britských ostrovoch. Avšak nie všetko funguje na White Hart Line úplne ako má.

Novinár Jack Pitt-Brooke, ktorý pôsobí v renomovanom denníku The Independent, na svojom profile na sociálnej sieti Twitter informoval, že anglický reprezentant Kyle Walker má určitý problém s kormidelníkom Kohútov Mauriciom Pochettinom. „Mal som informáciu, že miesto Walkera nastúpi Trippier. Presne to sa stalo,“ napísal Pitt-Brooke pred včerajšou bitkou o severný Londýn.

Kohúti vyhrali na domácej pôde nad Arsenalom 2:0 a ostali v hre o titul. Vzhľadom na úspešný výsledok, Walkerovu absenciu v základnej zostave komentoval iba málokto. „Medzi Walkerom a Pochettinom musí byť teraz nejaký veľký problém,“ myslí si Pitt-Brooke, ktorý sa venuje anglickému futbalovému dianiu.

Kyle Walker patrí medzi najlepších obrancov nielen v Anglicku, ale aj v Európe. Okrem stáleho miesta v národnom drese Albionu sa vďaka výborným výkonom prebojoval do PFA tímu roka Premier League. Z ničoho nič sa však prestal objavovať v základnej zostave Tottenhamu.

Pri všetkej úcte k mladému Kieranovi Trippierovi, Walker je stále kvalitnejším futbalistom. V posledných šiestich dueloch však ostal na lavičke náhradníkov hneď trikrát. Je zdravý, má formu, avšak Pochettino ho v najdôležitejšej časti sezóny necháva sedieť. Momentálne nie je jasné, prečo je tomu tak, avšak stále viac sa začína špekulovať, že by mohol Walker v letnom prestupovom období prestúpiť inam. Manchester City chystá 50 miliónov libier.