Main Content

Reprezentácii sa nikdy neotočili chrbtom. Toto je 9 naväčších slovenských srdciarov

pondelok, 1. máj 2017 15:21 | Autor: Dávid Lech

Keď dostali reprezentačnú pozvánku, neváhali a pozvanie priali. Predstavujeme 9 najväčších slovenských hokejových srdciarov, ktorí v prípade, že boli zdraví, nikdy nepohrdli možnosťou obliecť si slovenský hokejový dres.

Róbert Petrovický

Róbert Petrovický

Róbert Petrovický ukončil svoju reprezentačnú kariéru s presne 100 štartmi v národnom tíme. V juniorskom veku reprezentoval mládežnícke výbery Československa, neskôr si zahral za osamostatnené Slovensko, s ktorým absolvoval 5 majstrovstiev sveta a dvakrát sa zúčastnil Zimných olympijských hier. Okrem iného pravidelne nastupoval v medzištátnych zápasoch a  počas svojho pôsobenia v NHL, keď bol na vrchole, reprezentáciu nikdy len tak bezdôvodne neodmietal. Dôkazom toho je napríklad jeho účasť na MS B-kategórie v roku 1995, či posilnenie Slovenska na MS 1996, kedy sme sa prvýkrát predstavili medzi elitou. Na šampionát prišiel napriek tomu, že v tej sezóne si ho medzi NHL, AHL a IHL pohadzovali až štyri kluby a jeho zamestnávateľ nesúhlasil s tým, aby na šampionáte štartoval.

Lásku k dresu s dvojkrížom na hrudi potvrdil aj počas olympiády v Salt Lake City, kde ako kapitán so slzami v očiach len márne hľadal odpoveď na otázku Ivana Ňiňaja ako veľmi ľutuje, že Slováci nepostúpili cez kvalifikačný turnaj do hlavnej súťaže.


Foto: © TASR