Main Content

Václav Nedorost prezradil, prečo opustil bratislavský Slovan

utorok, 2. máj 2017 15:22 | Autor: Dávid Lech

Václav Nedorost prezradil, prečo opustil bratislavský Slovan
Václav Nedorost prezradil, prečo opustil bratislavský Slovan | zdroj: © TASR

Slovan včera oznámil odchod dvoch ofenzívnych opôr. Okrem Žigu Jegliča sa z metropoly Slovenska sťahuje aj Václav Nedorost. Český útočník prezradil, čo stojí za jeho odchodom z tímu „belasých.“

V uplynulých troch ročníkoch obliekal dres HC Slovan Bratislava. 35-ročný bývalý český reprezentačný útočník patril medzi najdôležitejších mužov ofenzívy „belasých.“ Teraz však dáva svojmu klubu definitívne zbohom. Stal sa novou posilou rodného celku z Českých Budějovíc. Pred KHL tak dal prednosť hre v druhej najvyššej českej hokejovej súťaži.

Vedenie klubu pritom malo záujem o predĺženie kontraktu s Nedorostom. „Záujem bo. Ale ja som sa už chcel vrátiť domov a pomôcť Budějoviciam k postupu do extraligy. Budem hrať druhú českú ligu, ale chcem pomôcť materskému klubu najviac ako viem,“ poznamenal v rozhovore pre stránku slovanpositive.com.

Hra v ruskej nadnárodnej súťaži ho stále veľmi lákala, no skúsený matador uprednostnil pred hokejom svoju rodinu. „Keby som nemal rodinu, tak zostanem. Po športovej stránke je KHL prioritou, ale nedá sa nič robiť. Čas letí, deti rastú a ja by som bol stále na cestách. Bol teda najvyšší čas na návrat domov,“ uzavrel svoje rozprávanie pre bratislavský portál.