Main Content

Slovan má príležitosť získať cenné posily. Dvaja Slováci v zahraničí ukončili svoje angažmány

utorok, 2. máj 2017 15:36 | Autor: Dávid Lech

Slovan má príležitosť získať cenné posily. Dvaja Slováci v zahraničí ukončili svoje angažmány
Slovan má príležitosť získať cenné posily. Dvaja Slováci v zahraničí ukončili svoje angažmány | zdroj: © TASR

Vedenie HC Slovan Bratislava pred novým ročníkom KHL informovalo, že má záujem získať do svojich radov viac slovenských hráčov. Aktuálne má ideálnu príležitosť. Dvaja Slováci ukončili v zahraničí svoje angažmány a aktuálne ostávajú bez zmluvy.

Bez zamestnávateľa po sezóne 2016/2017 ostávajú brankár Jaroslav Janus a útočník Tomáš Záborský. 27-ročný slovenský brankár odchytal posledné dva roky v Litvínove, no v ďalšej sezóne by sa rád zamestnal v inom klube. „Jaro od nás dostal ponuku, ale neprijal ju s tým, že teraz uprednostňuje zahraničný angažmán, na ktorý čaká,“ pre hokej.cz objasil situáciu generálny manažér Litvínova Robert Kysela, ktorý do tímu za prešovského rodáka priviedol náhradu v podobe Pavla Kantora. V kuloároch sa navyše veľa povráva o tom, že Janus to má namierené práve do bratislavského Slovana, ktorý hľadá kolegu pre Barryho Brusta.

Druhým voľným slovenským hokejistom, ktorý by bol pre „belasých“ veľmi dobrou posilou je šikovný útočník Tomáš Záborský. Ten vlani opúšťal fínsku Liigu ako druhý najlepší strelec a štvrtý najproduktívnejší hráč súťaže, upísal sa švédskemu Brynäsu, kde však v základnej časti stihol kvôli zraneniu odohral len 12 stretnutí s bilanciou 2+2. Po dlhotrvajúcom zranení ramena si v play-off odkrútil 11 štartov so ziskom 6 bodov. Oficiálna stránka klubu brynas.se dnes informovala o tom, že bývalý slovenský reprezentant klub opúšťa.