Main Content

Hlasy trénerov a hrdinu Ronalda po prvom semifinále Ligy majstrov Real Madrid - Atlético Madrid

streda, 3. máj 2017 12:05 | Autor: TASR

Hlasy trénerov a hrdinu Ronalda po prvom semifinále Ligy majstrov Real Madrid - Atlético Madrid
Hlasy trénerov a hrdinu Ronalda po prvom semifinále Ligy majstrov Real Madrid - Atlético Madrid | zdroj: © TASR

Madrid 3. mája (TASR) - Ďalšie výnimočné predstavenie Cristiana Ronalda priblížilo futbalistov Realu Madrid k účasti vo finále Ligy majstrov 2016/2017.

Portugalský kanonier v prvom semifinále hetrikom zostrelil mestského rivala Atletico a Real po výsledku 3:0 živí šancu na obhajobu titulu európskeho klubového šampióna. Ronaldo sa utorkovým streleckých predstavením podľa niektorých zdrojov dostal na métu 400 gólov v drese "bieleho baletu". Potreboval na to 389 stretnutí. V utorok sa presadil pohotovou hlavičkou, utešenou "bombou" i prízemným zakončením po parádnej kontre, ktorú sám rozbehol. Real tak pôjde do budúcotýždňovej odvety na ihrisku Atletica s pohodlným trojgólovým náskokom.

Kouč obhajcu trofeje Zinedine Zidane bol s komplexným výkonom svojich zverencov nadmieru spokojný. "Odohrali sme výborné stretnutie, v útoku i v obrane. Nie je jednoduché streliť tri góly a zároveň si udržať čisté konto proti tak kvalitnému súperovi," vravel Zidane. Real mal od úvodu prevahu, po polhodine hry bol pomer striel 10:0 v jeho prospech. Po vedúcom góle v 10. minúte nevyužil v prvom polčase viaceré sľubné šance, pokoj na kopačky jeho hráčom priniesol až druhý gól Ronalda v 73. minúte. "Mohli sme viesť o viac ako jeden gól už skôr. Mužstvo ale zachovalo pokoj, držalo sa herného plánu a napokon prišli aj ďalšie góly. V prvom polčase sme začali veľkým tlakom, po prestávke sme boli efektívni," dodal Zidane.

Ronaldo potvrdil, že je kľúčovým hráčom pre dôležité zápasy. Vo štvrťfinálovom dvojzápase proti Bayernu Mníchov strelil päť gólov, Atletico poslal na okraj vyradenia hetrikom. Prvým utorkovým gólom zároveň načal svoju druhú stovku presných zásahov v súťaži. "Od začiatku do konca sme podali sústredný výkon. Hrali a vyhrali sme ako tím," pochvaľoval si Portugalčan. Po utorku má na konte v LM 103 gólov, čo je o tri viac ako celý tím Atletica od zavedenia nového formátu súťaže v roku 1992.

Atletico nestačilo na mestského rivala ani vo vlaňajšom finále, vo vyvrcholení súťaže s ním prehralo aj dva roky predtým. Tréner Diego Simeone si je vedomý, že jeho mužstvo čaká v odvete viac ako ťažká úloha. "Na budúci týždeň sa pokúsime o niečo, čo je prakticky nemožné. Sme Atletico Madrid a možno, iba možno, sa nám to podarí," povedal Simeone. Priznal, že sústredený výkon súpera nedal jeho tímu šancu na úspech. "V druhom polčase sme mali loptu častejšie na kopačkách, ale skoro nič sme nevytvorili. Aj pre to, že Real nás prakticky k ničomu nepustil," dodal argentínsky kouč.

Utorkový výsledok na Štadióne Santiaga Bernabeua ukončil sériu 16 zápasov Atletica bez prehry na súperových ihriskách. Simeoneho mužstvo si v predchádzajúcich 13 dueloch deväťkrát udržalo čisté konto a inkasovalo len štyri góly.