Main Content

Mbappé je vraj zrelší ako Henry. Na zázračné dieťa prišla údajne prvá ponuka od veľkoklubu

streda, 3. máj 2017 12:23 | Autor: Squashmaster

Mbappé je vraj zrelší ako Henry. Na zázračné dieťa prišla údajne prvá ponuka od veľkoklubu
Mbappé je vraj zrelší ako Henry. Na zázračné dieťa prišla údajne prvá ponuka od veľkoklubu | zdroj: © TASR

Osemnásťročný Kylian Mbappé patrí bez akýchkoľvek pochýb k jedným z najväčších objavov tejto futbalovej sezóny. Famózna forma a výsledky monackých kniežat nesú silnú pečať tohto nového zázračného dieťaťa francúzskeho futbalu. Jeho výkony samozrejme neunikli ani pozornosti futbalových odborníkov, agentov, ako aj futbalových fanúšikov.

Bývalý tréner Aston Villy Remi Garde zložil Mbappému pre portál goal.com veľkú poklonu: "Zatiaľ mi pripomína Thierryho Henryho. Možno je zrelší ako bol Thierry v rovnakom veku. Keď si uvedomíte, čo vo futbale dosiahol Henry, je to neuveriteľné."

O služby mladého Francúza už prejavil záujem nejeden renomovaný veľkoklub. V poslednom čase sa hovorí o Manchestru United, ktorý ponúkol neuveriteľných 85 miliónov eur, čo ale predstavitelia Monaca podľa kuloárnych informácií odmietli. Podľa Gardeho sa Mbappé aktuálne nemá sústrediť na reči o prestupoch. "Moja rada je zostať sústredený a uvedomiť si, že momentálne má v Monacu všetko, aby sa mohol stať lepším hráčom. V budúcnosti má priestor vybrať si a zmeniť svoj futbalový život. Ak Mbappé hrá dobre, čiastočným dôvodom je, že okolo neho je Falcao. čo je mimoriadne skúsený hráč. Je vo veľmi vyváženom tíme s dobrým trénerom."

Mbappé bude ostro sledovaný aj v dnešnom semifinále Ligy majstrov proti Juventusu Turín. V doterajšom priebehu sezóny strelil zázračný Francúz 24 gólov, z toho päť v najprestížnejšej klubovej súťaži.