Main Content

7 štatistických rekordov, ktoré vytvoril Cristiano Ronaldo hetrikom proti Atléticu Madrid

streda, 3. máj 2017 16:11 | Autor: Dávid Lech

7 štatistických rekordov, ktoré vytvoril Cristiano Ronaldo hetrikom proti Atléticu Madrid
7 štatistických rekordov, ktoré vytvoril Cristiano Ronaldo hetrikom proti Atléticu Madrid | zdroj: © TASR

Cristiano Ronaldo včera prakticky sám porazil Atlético Madrid, keď sa parádnym hetrikom podpísal pod víťazstvo Realu Madrid v pomere 3:0. Predstavujeme 7 zaujímavostí a rekordov, o ktoré sa včera postaral 32-ročný Portugalčan.

1. Cristiano Ronaldo strelil v Lige majstrov aktuálne viac gólov ako Atlético Madrid

Keď rodák z Funchalu strelil prvý gól vo včerajšom zápase jeho presný zásah z desiatej minúty znamenal, že má na konte viac strelených gólov v Lige majstrov ako samotné Atlético Madrid. Po ukončení zápasu dokonca v tejto štatistike vedie v pomere 103:100.

2. Stal sa druhým futbalistom v histórii, ktorý strelil hetrik v dvoch po sebe idúcich zápasoch Ligy majstrov

Predtým sa to podarilo len Brazílčanovi Luizovi Adrianovi, ktorý v drese Šachťaru Doneck strelil BATE Borisovu po tri góly 21. októbra 2014 a následne 5. novembra 2014. Tento husársky kúsok dokázal napodobniť ako prvý futbalista v histórii. Ronaldo len nedávno 18. apríla zaknihoval hetrik v druhom štvrťfinálovom zápase proti Bayernu Mníchov, aby následne zostrelil rovnakým spôsobom Atlético v semifinále.

3. Vvďaka hetriku zaknihoval svoj 400. gól v drese Realu Madrid

Po prestupe z Manchestru United sa očakávalo, že sa zaradí medzi legendy „bieleho baletu“ a CR7 to postupne začal napĺňať. Vďaka hetriku strelil Ronaldo už neuveriteľný 400. gól v drese Realu Madrid.

4. Je prvým hráčom, ktorý vo vyraďovacej časti Ligy majstrov strelil 50 gólov

Ďalší významný míľnik, ktorý Cristiano Ronaldo prekonal vďaka včerajšiemu hetriku. Majster Európy strelil v 66. vystúpeniach vyraďovacej časti Ligy majstrov 50 gólov, vďaka čomu tejto štatistike kraľuje o trinásť presných zásahov pred prenasledovateľom Lionelom Messim.

5. Je najlepším strelcom semifinálových bojov Ligy majstrov

Hrajúca futbalová legenda sa v semifinále Ligy majstrov strelecky presadila už jedenásťkrát, čo sa doposiaľ nepodarilo žiadnemu futbalistovi.

6.Najlepším strelcom Ligy majstrov v domácich zápasoch

Cristiano Ronaldo prekonal Lionela Messiho v počte strelených gólov v Lige majstrov v domácich zápasoch, keď po strelení hetriku má na konte už 53 presných zásahov na Santiago Bernabeu.

7. Vvyrovnal rekord v počte hetrikov v Lige majstrov

Rekordmanom bol doposiaľ Lionel Messi so 7 hetrikmi. Teraz sa o prvenstvo musí deliť s Cristianom Ronaldom.