Main Content

Hviezda Juventusu Pjanič: Dvakrát mohol prestúpiť do Bayernu Mníchov

štvrtok, 4. máj 2017 12:02 | Autor: Jakub Vaverka

Hviezda Juventusu Pjanič: Dvakrát mohol prestúpiť do Bayernu Mníchov
Hviezda Juventusu Pjanič: Dvakrát mohol prestúpiť do Bayernu Mníchov | zdroj: © TASR

Reprezentant Bosny a Hercegoviny Miralem Pjanič sa po prestupe z AS Rím do Juventusu Turín dostal do základnej zostavy Zebier a svojimi výkonmi patrí medzi najspoľahlivejších hráčov v Európe. Nechýbalo však veľa a Pjanič by v súčasnosti obliekal dres Bayernu Mníchov.

Bayern Mníchov mal o technicky zdatného Bosniaka záujem od začiatku jeho kariéry. Prvý pokus o získanie mladého Pjaniča Bavori zaznamenali, keď mladík obliekal v tínedžerskom veku dres francúzskeho Metz. „V roku 2008 ma Uli Hoeness pozval do jeho domu. Mal som vtedy iba sedemnásť rokov. Bayern bol pre mňa v tom čase príliš veľký klub.“

Pjanič sa následne vo futbale zdokonaľoval v Ligue 1, kde nastupoval za Olympique Lyon. Následne sa sťahoval do Talianska, siahol po ňom AS Rím. Od minulého leta je bosniacky stredopoliar súčasťou Juventusu Turín.

​Ani pri poslednom prestupe však nechýbalo veľa a nízky záložník by sa sťahoval do Bayernu Mníchov. Opora stredovej formácie Starej Dámy vysvetlila situáciu pre nemecký denník SportBild. „Čítal som o záujme Bayernu Mníchov minulý rok. Interes tam skutočne bol, ale Juventus Turín bol jednoducho najrýchlejší.“

Juventus Turín zaplatil konkurenčného AS Rím za Miralema Pjaniča 32 miliónov eur, pričom Bosniak nastúpil v prebiehajúcom ročníku už na vyše štyridsať zápasov. So Starou Dámou kráča za majstrovským titulom v Serie A a taktiež je veľmi blízko k finále Ligy majstrov.