Main Content

Roberto Carlos radí, akého hráča by mal v lete kúpiť Real Madrid

štvrtok, 4. máj 2017 12:18 | Autor: Jakub Vaverka

Roberto Carlos radí, akého hráča by mal v lete kúpiť Real Madrid
Roberto Carlos radí, akého hráča by mal v lete kúpiť Real Madrid | zdroj: © TASR

Brazílsky obranca Roberto Carlos patril svojho času medzi najlepších obrancov na svete. Niekdajší bek Realu Madrid prehovoril pre anglické médiá o kvalite vychádzajúcej hviezdy Dele Alliho, ktorého jeho bývalý klub pozorne sleduje.

Najlepší mladý hráč Premier League Dele Alli predvádza aj v prebiehajúcej sezóne v drese Tottenhamu Hotspur výborné výkony. Nečudo, že sa o jeho služby zaujíma niekoľko veľkoklubov. Na čele zoznamu možných kupujúcich je Real Madrid. Španielsky gigant obchodoval s Kohútmi v minulosti už neraz. Z White Hart Line do španielskej metropoly putovali napríklad Luka Modrič či Gareth Bale.

Bývalý obranca Bieleho Baletu Roberto Carlos v rozhovore pre denník  The ​Sun jednoznačne prezentoval svoj názor na to, či by mali Merengues v letnom prestupovom období urobiť všetko preto, aby Alliho získali. „Áno, jednoznačne! Je to vynikajúci futbalista. Zbožňujem, keď ho môžem sledovať. Videl som veľa zápasov, ktoré v Anglicku odohral. Samozrejme, prestupy Realu ale nie sú na mne, musí o nich rozhodnúť prezident.“

Niekdajší brazílsky reprezentant si myslí, že Dele Alli by na štadióne Santiaga Bernabeua nestratil. „Áno, Real by ho mal určite kúpiť. Bez akýchkoľvek pochybností, je dostatočne kvalitný futbalista na to, aby mohol hrávať za Real Madrid.“

Podľa prestupových špekulácií by mohol byť Alli možným záujemcom prístupný za osemdesiat miliónov libier. Jeden z najbohatších klubov na svete, Real Madrid, by s investovaným takejto čiastky problém podľa všetkého nemal. „Myslím si, že Real bude toto leto málo aktívny na prestupovom trhu. Už teraz majú najlepších hráčov na svete, preto nemajú veľkú potrebu niekoho kupovať,“ zakončil Roberto Carlos.