Main Content

Ideálna zostava 28. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

štvrtok, 4. máj 2017 15:02 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 28. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 28. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

Kolo, ktoré definitívne určilo nového majstra, sa dohralo trochu s oneskorením. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Patrik Macej (Michalovce) – Český reprezentant do 21 rokov predviedol v „domácom“ zápase na Žitnom ostrove proti Dunajskej Strede zrejme svoj najlepší výkon v sezóne, hoci nakoniec nestačil ani na bod. Macej privádzal strelcov DAC-u do zúfalstva, keď čisté šance chytil Pačindovi, Šatkovi a tiež Sarrovi.

Obrancovia

Ernest Mabouka (Žilina) – V rozťahanom 28. kole si len Žilina dokázala udržať čisté konto, na čom má zásluhu aj Mabouka. Kamerunský reprezentant dokázal eliminovať ľavú stranu belasých, na ktorej operoval strelec Priskin a tiež ofenzívny Kubík, čo bol pre výsledok jeden z kľúčových faktorov.

Denis Vavro (Žilina) – V zápase, po ktorom sa Žilinčania tešili z matematického spečatenia majstrovského titulu, podal dobrý výkon, keď nemal žiadne väčšie problémy s ofenzívnymi hráčmi „domácich“ hráčov Slovana. Ukázal prehľad v hre, dobrý výber miesta a v súbojoch bol včas.

Martin Králik (Žilina) – Stopérska dvojica Žiliny, ktorá tiež patrí do širšieho kádra reprezentačnej 21-tky, fungovala na Pasienkoch ako hodinky. O niečo viac práce mal Králik, ktorý zachytil viacero prihrávok, vďaka čomu zastavil sľubné akcie belasých. Raz aj s pomocou žrde...

Eric Davis (Dunajská Streda) – Panamský reprezentant patrí medzi najvýraznejšie postavy dunajskostredskej hry, čo dokumentoval aj proti Michalovciam. Nielenže v defenzíve nemal vážnejšie problémy, ale bol navyše pri oboch góloch DAC-u. Pri prvom by si v hokeji pripísal druhú asistenciu, no a víťazný zaznamenal sám. 

Stredopoliari

Róbert Polievka (Podbrezová) – Železiari z Podbrezovej cestovali v 28. kole na Záhorie, kde mali za cieľ vyhrať. Polievka sa o to aj výraznou mierou pokúšal, keď jeho aktivita vyústila do nádherného gólu, lenže k víťazstvu nepomohla. A tak po remízovom stretnutí prišlo k výmene trénera, keď Fabuľu nahradil Praženica. 

Desley Ubbink (Trenčín) – Holandský stredopoliar v trenčianskych službách bol v dôležitom súboji o pohárovú Európu jeden z rozhodujúcich hráčov. Aj vďaka nemu mali Trenčín proti Ružomberku hernú prevahu, pričom tú pretavil do víťazstva až po centri Ubbinka z rohového kopu, ktorý využil Lawrence.

Michal Škvarka (Žilina) – Vie hrať síce aj lepšie, lenže aj tak bol hlavnou postavou „finálového“ zápasu tohto ročníka Fortuna ligy. Hoci ho Greif najprv vychytal, bol to aj tak Škvarka, kto Žiline spečatil majstrovský titul, keď presnou strelou spoza pokutového územia rozhodol o výhre 1:0 a začiatku osláv.

Giorgi Beridze (Trenčín) – Tento gruzínsky krídelník hosťujúci pod hradom Matúša Čáka z Gentu, sa zaradil medzi kľúčové postavy Trenčína, čo demonštroval aj proti Ružomberku. Beridze mal neustálu snahu niečo spraviť s vývojom stretnutia, čo sa mu aj podarilo, keď jeho geniálna pätička na Manceho začala výsledkový obrat. 

Útočníci

Erik Streňo (Prešov) – V pôvodnom termíne sa súboj Prešova so Zlatými Moravcami nemohol odohrať, keďže v Poprade to nedovolil sneh. V dohrávanom súboji sa nakoniec zrodila remíza 1:1, keď v závere na vyrovnávajúci gól prihrával práve Streňo, ktorý tak bol odmenený za celozápasovú aktivitu.

Pavol Šafranko (Dunajská Streda) – Slovenský reprezentant do 21 rokov bol proti Michalovciam dôležitou súčasťou hry Dunajskostredčanov. Aj s jeho pomocou sa hráči DAC-u ukotvili na súperovej polovici. Šafranko na začiatku druhého polčasu strelil vyrovnávajúci gól, ktorý ešte viac nakopol motory jeho mužstva.