Main Content

Defenzívna skala Juventusu Chiellini prezradil, ktorý útočník je najobávanejší

štvrtok, 4. máj 2017 15:44 | Autor: Dávid Lech

Defenzívna skala Juventusu Chiellini prezradil, ktorý útočník je najobávanejší
Defenzívna skala Juventusu Chiellini prezradil, ktorý útočník je najobávanejší | zdroj: © TASR

Giorgio Chiellini je neodmysliteľnou súčasťou defenzívnej pevnosti Juventusu Turín. Opora „starej dámy“ sa vyjadrila k už zabudnutému konfliktu s Luisom Suarezom a taktiež pomenoval najobávanejšieho futbalového útočníka sveta.

So svojimi spoluhráčmi dokázal udržať na krátko aj hviezdne ofenzívne duo Monaca Falcao – Mbappé. Juventus je na dobrej ceste zúčastniť sa finále Ligy majstrov a vďačiť za to môže okrem iného aj dlhoročnej opore Giorgiovi Chiellinimu, ktorý sa v minulosti stal „obeťou“ Luisa Suareza. Taliansku oporu zadných radov mal hviezdny útočník pohrýzť. „Keď ma pohryzol Luis Suarez? Zaslúžil by si červenú kartu, to je to, čo som povedal rozhodcovi,“ prezrádza. „To, čo sa stalo sa pre mňa skončilo záverečným hvizdom zápasu,“ dištancuje sa od ďalších vyjadrení k Suarezovej minulosti.

Práve hviezda Barcelony je mnohými odborníkmi považovaná za najlepšieho futbalového útočníka súčasnosti, no aj v tejto otázke má skúsený harcovník jasno: „Rád nastupujem proti najlepším útočníkom, vždy rád čelím tým najlepším. Príkladom by mal byť Zlatan Ibrahimovič, najobávanejší útočník, akého som kedy videl. Často som proti nemu nastupoval v Serii A, keď bol na vrchole. Kdekoľvek prišiel, bol rozdielový,“ cituje slová talianskeho reprezentačného stopéra football-italia.net.

Chiellini zároveň prezradil, že sa skončiť s futbalom tak skoro nechystá: „Nemám určený dátum, kedy skončiť. Cítim sa lepšie ako pred dvomi či tromi rokmi,“ povedal futbalista, ktorého vzorom v mladosti bol Paolo Maldini. Po zavesení kopačiek na klinec dlhoročná opora „starej dámy“ plánuje ostať pri futbale, no trénerský chlebík nie je nič pre neho.