Main Content

Mourinho stráca trpezlivosť, tlačí De Geu k rozhodnutiu

piatok, 5. máj 2017 11:52 | Autor: Jakub Vaverka

Mourinho stráca trpezlivosť, tlačí De Geu k rozhodnutiu
Mourinho stráca trpezlivosť, tlačí De Geu k rozhodnutiu | zdroj: © TASR

Portugalský tréner José Mourinho pomaly, ale isto začína pracovať na zložení tímu Manchestru United pre nasledujúci ročník. Skúsený kouč však v tomto momente nevie, či bude súčasťou jeho mužstva jeden z najdôležitejších hráčov klubu.

Španielsky brankár David De Gea je pre Red Devils istotou a na svojom poste patrí medzi najlepších futbalistov na svete. Nebyť De Geu, výsledky Diablov v prebiehajúcom ročníku by boli značne horšie. Mourinho si to uvedomuje. Vie, že reprezentant Španielska je pre United dôležitý, a tak k nemu pristupuje.

Okolo bývalého gólmana Atlética Madrid sa však dlhodobo pohybuje Real Madrid, ktorý sa ho snažil v minulosti získať už niekoľkokrát, ale zatiaľ neúspešne. Očakáva sa, že Biely Balet bude De Geu lanáriť aj po konci prebiehajúceho ročníka.

„Mourinho žiada De Geu, aby odpovedal na otázku, aká je jeho lojalita k Manchestru United. Portugalský boss začal robiť plány na budúcu sezónu. José chápe, že De Geu láka návrat domov, do Španielska,“ píše sa v reportoch z Britských ostrovov.

„David De Gea nebude tlačiť na to, aby prestúpil. Jeho kontrakt platí do roku 2019 a na Old Trafford je šťastný. Španielsky brankár je v Manchestri spokojnejší pod vedením Josého Mourinha, ako tomu bolo za vlády Louisa Van Gaala,“ informuje anglický denník Daily Record.

Real Madrid bol veľmi blízko k získaniu Davida De Geu už v lete 2015, avšak transfer nakoniec zlyhal kvôli administratívnym záležitostiam. Špekuluje sa, že De Gea by sa mohol stať najdrahším brankárom na svete, pričom na jeho miesto by mohol prísť jeden z dvojice Jan Oblak (Atlético Madrid) – Kasper Schmeichel (Leicester City).