Main Content

Slovenská nádej na (ne)úspech z hokejových MS zomiera posledná!

sobota, 6. máj 2017 11:45 | Autor: Filip Chudý

Slovenská nádej na (ne)úspech z hokejových MS zomiera posledná!
Slovenská nádej na (ne)úspech z hokejových MS zomiera posledná! | zdroj: © TASR

V sobotu sa už aj pre Slovensko začína svetový šampionát v ľadovom hokeji. A hoci sa predpovedá pohreb, ešte nie sme tak slabí, aby sme museli objednať kar!

Komentár Filipa Chudého

Začali sa MS v hokeji. Kedysi to bola pre Slovensko veľká udalosť, ale postupom rokov sa z toho stala taká rutina, že veľa ľudí začiatok svetového šampionátu ani neeviduje. „Žiletka“ síce svojím vyjadrením zarezala do živého, keď hokejový šampionát prirovnala zo slovenského pohľadu k pohrebu, ale je to len čiastočná pravda.

Aj tieto MS totiž budú na Slovensku sledované. Povedzme si na rovinu, minimálne preto, že sa očakáva neúspech, ktorý Slovákov priťahuje pomaly rovnako ako jeho presný opak, hoci vyvoláva iné emócie.

Tohtoročná príprava bola poznačená asi najviac negatívnymi emóciami, veď nikdy predtým nedorazilo toľko stupídnych ospravedlneniek od hráčov, ktorí by teoreticky mali byť oporami. No už je to za nami, hoci za prípadným neúspechom, ktorým zostáva nepostup do štvrťfinále, budú viac podpísaní paradoxne tí, čo neprišli.

A hoci stále patríme vo svetovom rebríčku do top 8, čiže postup do štvrťfinále by mal byť povinnosťou, vzhľadom na okolnosti radšej poďme zápas od zápasu. Ak by sme totiž súčasnej partii povedali, že musíte postúpiť zo základnej skupiny, pričom nič iné sa neberie, nezvládli by to! Ale tu treba dodať, že to by takmer určite s nožom na krku nedokázal ani náš najlepší výber s hviezdami NHL, viď Soči 2014.

Najčastejšou otázkou v našej krajine je to, či môže súčasný výber Slovenska vypadnúť z A kategórie? Áno, za určitých to možné je, ale viac pravdepodobný je postup do štvrťfinále. Výber Zdena Cígera totiž až taký slabý nie je, resp. svetový hokej nie je tak kvalitný. Všetko bude záležať na detailoch.

Nikto dnes nevie odhadnúť, ako tieto MS dopadnú pre slovenskú hokejovú reprezentáciu. Možný je každý scenár, ale to je na športe to krásne. Do Nemecka nás odišli reprezentovať tí, ktorým na našej krajine skutočne záleží, nie tí, ktorí o tom len rozprávajú, už len preto si zaslúžia podporu. Hráčov, realizačný tím a v neposlednom rade vedenie zväzu môžeme „popraviť“ aj neskôr. Pred prvým zápasom si dajme aspoň nádej, tá zomiera posledná.