Main Content

Črtá sa finále Ligy majstrov, ktoré môže futbalu len pomôcť!

sobota, 6. máj 2017 13:30 | Autor: Filip Chudý

Črtá sa finále Ligy majstrov, ktoré môže futbalu len pomôcť!
Črtá sa finále Ligy majstrov, ktoré môže futbalu len pomôcť! | zdroj: © TASR

Najprestížnejšia súťaž za svete má pred sebou už len tri záverečné zápasy, no zrejme dva z nich budú už len formalitou. No o to viac sa môžeme tešiť na ten posledný, ktorý môže súčasnému futbalu len pomôcť.

Komentár Filipa Chudého

Ak pôjde všetko s kostolným poriadkom, potom je finálová dvojica tohtoročnej edície Ligy majstrov už známa. Samozrejme, musíme si ešte počkať na definitívu, pretože bola to práve tohtoročná vyraďovacia fáza, ktorá ukázala, že ak viete padať v pokutovom území na hollywoodsky spôsob a rozhodca vám pomôže, všetko je možné... No viac sa treba prikloniť k tomu, že UEFA si dá záležať, aby nemala ďalšiu nechcenú reklamu na svoj exkluzívny tovar.

Navyše si ťažko predstaviť, že by Atletico Madrid a AS Monako dokázali v druhom polčase semifinále zvrátiť pre nich nepriaznivo sa vyvíjajúcu situáciu. Zvlášť, keď hlavne na mentálnu prípravu majú minimum času. Nehovoriac o tom, že väčšia kvalita je na strane súperov.

Hoci sú zverenci Diega Simeoneho v ostatných rokoch najnepríjemnejším súperom pre najlepšie kluby sveta, o čom svedčia ich výsledky v španielskej lige proti gigantom a tiež nedávne vyradenie Bayernu Mníchov, resp. aj fakt, že ho predbehli v skupine, aktuálne nemajú formu na pokorenie Realu Madrid.

V prvom semifinálovom zápase boli hráči Atletica akoby bez šťavy. V súbojoch boli neskoro a hlavne im chýbal pohyb. Čiže sami sebe otupili svoje najväčšie zbrane. Keď si k tomu pridáme fakt, že Real hral dobre, ako na jar už prakticky tradične, navyše má Cristiana Ronalda, inak ako postupovým výsledkom to ani skončiť nemohlo. „Los Colchoneros“ sú síce dobrým mužstvom, ale ich hra nie je stavaná na to, aby súčasnému Realu dali štvorku a ešte ho aj stihli ubrániť.

Monako má síce hru postavenú na ofenzíve, čiže teoreticky by potrebné góly Juventusu mohlo streliť, lenže to je len teória. Prax ukázala, že kvalita monackej ofenzívy nedosahuje úroveň, aby vedela pokoriť defenzívu „starej dámy“. Lenže to nedokázala ani Barcelona. Proste „kniežatá“ sa musia zmieriť s tým, že Juventus je momentálne kvalitatívne úplne niekde inde. Navyše je to tak takticky vyzreté a vyvážené mužstvo, že akýkoľvek scenár na možný obrat, je skôr predlohou na sci-fi film.

Pre futbal bude ale dobrou správou, ak si to v Cardiffe o ušatú trofej rozdá jej obhajca s klubom, ktorý sa postupne, ale isto, dostáva späť medzi úplnú špičku svetového futbalu. Doplnenie alebo rozbitie najlepšej trojice ostatných rokov (Real, Bayern, Barca), ktorá bola navyše bezkonkurenčná, môže najpopulárnejšej hre len pomôcť!