Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Taliansko

sobota, 6. máj 2017 20:40 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Taliansko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Taliansko | zdroj: © TASR

Máme za sebou prvý zápas na MS, v ktorom sme porazili Talianov až v predĺžní. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Július Hudáček (5,5) – V prvej tretine vychytal Franka a v predĺžení Scandellu. To boli jeho najlepšie zákroky. Inak nemal čo riešiť, lenže nesálala z neho ani istota. Za góly síce nemohol, no na začiatku tretej tretiny mal šťastie, že si nedal vlastný gól.

Michal Sersen (3,5) – Náš najvyťaženejší obranca, ale treba povedať, že nemá za sebou dobrý zápas. Nešťastne zlomil hokejku a následne ani neubránil Moriniho pri prvom góle súpera. A hoci si pripísal asistenciu pri góle na 2:2, viac jeho výkon vystihuje mínuska na konte.

Michal Čajkovský (4) – Po zápase dostal cenu pre nášho najlepšieho hráča, ale sám nevie, za čo to akože bolo. Snažil sa síce zakončovať a tiež vykúzlil kolmicu, čím ponúkol nájazd Hudáčkovi, ale ako jediný z našich má dve mínusky, čo o niečom hovorí.

Adam Jánošík (5) – Nebál sa prienikov, hoci ich mohol urobiť aj viac. Práve takto zabezpečil náš prvý gól. Patril medzi to lepšie v slovenskom drese, no v defenzíve musí byť dôraznejší.

Peter Čerešňák (5) – Založil akciu pred prvým gólom a potešil aj jeho víťazný gól. Vďaka tomu má bilanciu 1+1 a dve plusky. A hoci štatistiky má dobré, musí hrať lepšie, lebo nepôsobil tak ideálne, aké má čísla.

Juraj Mikuš (4) – Bol málo viditeľný, pritom ako hráč so skúsenosťami mal ukázať viac. Potešilo len to, keď výborne založil akciu v našej presilovke na konci druhej tretiny. Išlo o najlepšiu akciu našich v početnej výhode.

Martin Gernát (3,5) –  Aj keď je nováčik, čakalo sa od neho viac, keďže počas sezóny naznačil, že niečo v ňom je. V prvom zápase na MS sa zviditeľnil najviac nezmyselným vylúčením.

Eduard Šedivý (3) – Občas si nevedel nájsť miesto na ľade a bol tam, kde nemal byť a naopak. Čo sa ukázalo hlavne pri druhom góle súpera, keď pomýlil zlým pohybom celú formáciu.

Peter Trška (2,5) – Nedôrazne bránil Lambachera a jeho chyba nás takmer stála inkasovaný gól už v prvej tretine. Vôbec nepôsobil dobre, pričom ho neospravedlňuje ani status nováčika.

Vladimír Dravecký (4) – Jeho aktivita v národnom drese je už povestná, no tentoraz chýbala kvalita. Síce aj niečo málo vymyslel, ale od kapitána v prvom útoku sa čaká viac ako len tri strely a jedna mínuska.

Libor Hudáček (5) – Raz pekne prihral do šance Čajkovskému, čím ukázal, že ako jeden z mála našich vie niečo vymyslieť. V kľúčovom okamihu nepremenil nájazd, čím mohlo byť 2:0 a vymaľované, no čiastočne to odčinil, keď predsa len druhý náš gól strelil.

Dávid Skokan (4) – Dobre clonil v predĺžení pri víťaznom góle, pred bránou súpera bojoval, lenže to je strašne málo na útočníka prvej formácie. Tam sa musí aj tvoriť! Navyše skončil s mínuskou na konte.

Michel Miklík (5,5) – Potvrdil, že je strelec a môžeme byť radi, že je na MS. Bol pri oboch našich gólov v riadnom hracom čase a mal stálu snahu. Vie a musí hrať síce lepšie, no bez neho by sme nevyhrali.

Mário Bližňák (4,5) – Snažil sa niečo vytvoriť, dostal sa aj do šancí, vyhral zopár dôležitých vhadzovaní, no niečo aj jeho výkonu chýbalo. Na jednej strane má svoje limity, na strane druhej, určite tie nie sú na úrovni zo zápasu s Talianskom.

Marcel Haščák (4) – Tréneri mu dali dostatok času na ľade, veď z našich korčuliarov len on hral vyše 20 minút (20:59). Skončil síce s dvomi pluskami na konte, ale čakáme od neho oveľa viac. Na ľade bol totiž skôr neviditeľný.

Lukáš Cingel (4) – Svojou aktivitou vybojoval presilovku, no v hre toho veľa neukázal. Dostal sa do čistej šance na konci druhej tretiny, lenže nepremenil ju. Chodil aj na vhadzovania, no očakáva sa od neho väčší prínos.

Andrej Kudrna (4,5) – Zápas začal dobre, mal prvé šance našich, ale jeho výkon nestúpal, skôr klesal. Potešilo to, že bol najaktívnejším strelcom nášho mužstva, raz aj vybojoval presilovku a ešte aj to, že Cingelovi pripravil čistú šancu. Nepotešil fakt, že nebol lepší od Talianov, ale to sa týka všetkých našich hráčov.

Tomáš Hrnka (3) – Jeden z našich málo viditeľných hráčov, hoci na jeho obranu treba dodať, že sa od neho veľa ani nečakalo. No vo viacerých prípadoch mal hrať lepšie pozične.

Andrej Šťastný (4,5) – Snažiť sa snažil, vybojoval aj presilovku, lenže trochu doplatil na to, že mal vo formácii menej skúsených spoluhráčov. Urobil zopár dobrých vecí, ale tie tak nevynikli. Možno adept na vyššiu formáciu.

Jakub Suja (3) – Stratil puk na súperovej modrej čiare a z protiútoku sme dostali gól, pričom aj v obrane urobil zlé rozhodnutia. Potvrdilo sa, že slovenská liga a medzinárodná scéna sú od seba poriadne vzdialené. Ale to nie iba vďaka nemu.

Pavol Skalický (3) – Celá štvrtá formácia nepôsobila vyslovene zle, až do druhého gólu Talianov... Následne sa im ubrala minutáž. No Skalického nebolo vidieť ani vtedy, keď na ľade bol.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon