Main Content

Veľké nemecké ospravedlnenie Slovákom: Je nám to veľmi ľúto!

nedeľa, 7. máj 2017 11:16 | Autor: Martin Gregor

Veľké nemecké ospravedlnenie Slovákom: Je nám to veľmi ľúto!
Veľké nemecké ospravedlnenie Slovákom: Je nám to veľmi ľúto! | zdroj: © TASR

Zlý výkon slovenskej hokejovej reprezentácie v úvodnom zápase svetového šampionátu proti Taliansku mal "čerešničku" na torte v podobe lapsusu nemeckých organizátorov, ktorí Slovákom pustili omylom hymnu Slovinska.

Radosť aspoň z 2 bodov netrvala dlho. Keď si vyčerpaní hráči a ich fanúšikovia v publiku, ktorí práve v hlave prehodnocovali chabý výkon hráčov a priznajme, aj ich obrovské šťastie na konci, plánovali vypočuť slovenskú hymnu na "upokojenie nervov", zostali poriadne šokovaní. Organizátori nemeckej časti svetového šampionátu pustili namiesto slovenskej hymnu slovinskú, ktorá napriek okamžitemu piskotu publika hrala hodnú chvíľu. Dídžej zrejme dlho hľadal odvahu na stlačenie tlačídla STOP.

Podľa informácii slovenských médii táto "urážka" Slovenska, ktoré si zamenili so Slovinskom, nahnevala niektorých divákov v publiku natoľko, že sa pustili do bitky s usporiadateľmi.




VIDEO: Organizátori MS pustili Slovákom hymnu Slovinska

Organizačný výbor na čele s jeho šéfom Hennerom Ziegfeldom urobil k celej trapnej situácii vyhlásenie, v ktorom sa Slovákom a ich fanúšikom ospravedlňuje: "Je nám to veľmi ľúto. Stala sa chyba, ktorá by sa nemala stávať. Z celého srdca sa ospravedlňujeme slovenskému tímu aj jeho fanúšikom. Prijmeme opatrenia, aby sa to už nestalo a vyvodíme z tohto lapsusu dôsledky. Stala sa klasická chyba, keď sa zamenilo Slovensko so Slovinskom. Explicitne sme upozorňovali našich ľudí, aby si na to dávali pozor a aj napriek tomu sa to stalo," cituje vyhlásenie Ziegfelda hockeyslovakia.sk.

Čo sa stalo, sa už neodstane. Sme presvedčení, že podobné faux-pas sa po včerajšku už nezopakuje. Nám zostáva len dúfať, že Nemci ešte dostanú príležitosť Slovákom ich hymnu zahrať. Pretože po včerajšom výkone s Talianskom si tým nie sme vôbec istí.