Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Lotyšsko – Slovensko

pondelok, 8. máj 2017 11:28 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Lotyšsko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Lotyšsko – Slovensko | zdroj: © TASR

Máme za sebou druhý zápas na MS a prvýkrát sme spoznali aj chuť prehry. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Laco (5) – Za góly nemohol, ak si teda odmyslíme, že pred tretím vyrazil v presilovke strelu od modrej priamo pred Džerinša. No ani nič navyše nechytil, pričom viackrát mu puky vypadli a raz mu pomohla žrď. Nepôsobil ako stena, hoci to by sme potrebovali.

Michal Čajkovský (4) – Opäť ukázal určitý prínos pri zakladaní útokov, keď v prvej tretine takto založil jednu z našich najlepších akcií. No netrafil vo vzduchu puk, čím mohol zabrániť prvého gólu. Inak hral v defenzíve štandardne, no chcelo to väčší prínos pri streľbe.

Michal Sersen (4,5) – Spolu s Čajkovským odohrali slušný part pri presilovke súpera 5 na 3, ale to všetci naši, ktorí ju hrali. Oproti prvému zápasu sa zlepšil, nebol na ľade ani pri jednom góle, ale stále je v ňom výrazne viac.

Peter Čerešňák (3) – To Čerešňák bol na hracej ploche až pri dvoch súperových presných zásahoch, pričom hlavne ten na 3:1 si za klobúk nedá, keď nebol v priestore, odkiaľ padol gól, no mal tam byť! Pochváliť ho možno asi len za to, že bol z našich na ľade najdlhšie pri súperovej presilovke o dvoch hráčov, pričom situáciu zvládol. Aj preto mal najväčšiu minutáž.

Adam Jánošík (3) – Získal nepopulárny hetrik, keď bol z našich ako jediný na ľade pri všetkých inkasovaných gólov. A hoci išlo o oslabenia, to nie je pre obrancu bohvieaká vizitka. Navyše nezopakoval svoje prieniky z prvého zápasu.

Martin Gernát (4) –  Oproti prvému zápasu bol viditeľnejší, ale smerom dopredu môže ukázať stále viac. Navyše sa musí zlepšiť aj v defenzíve, kde mal proti Lotyšom občas problémy.

Juraj Mikuš (3,5) – Strelecky bol aktívny, tu išiel spoluhráčom obrancom príkladom, ale tiež ukázal, ako sa to nemá robiť z hľadiska disciplíny. Hlavne jeho zbytočné vylúčenie za faul vysokou hokejkou, ktoré nás poslalo do oslabenia o dvoch hráčov, malo na duel zo slovenského pohľadu negatívny vplyv.

Peter Trška (3,5) – Oproti úvodnému stretnutiu sa zlepšil, čo ukázal aj v oslabení o dvoch hráčov, ale na medzinárodnú úroveň stále niečo chýba. V tretej tretine už doplatil na to, že sme začali hrať na tri útoky.

Eduard Šedivý (bez známky) – Ako cenná sa ukázala jeho univerzálnosť, keď po Matoušekovom vylúčení sa predstavil v útoku. No to bolo len pár striedaní. Hral málo (4:31), preto radšej neznámkujeme.

Vladimír Dravecký (4) – Vybojoval jednu presilovku, vykúzlil skvelú asistenciu pri našom jedinom góle, no potom ako kapitán mužstvo potopil, keď sa nechal hlúpo vylúčiť. Následne bolo 3:1 a vymaľované. Dostal cenu pre najlepšieho hráča, lenže nemáme ten pocit, že bola vzhľadom na okolnosti oprávnená.

Jakub Suja (3) – Pomaly šokovalo jeho zaradenie do prvého útoku, pričom keď v úvode prihral do šance Skokanovi, vyzeral tento ťah nádejne, ale opak bol pravdou. Do elitnej formácie nezapasoval, buly mal najhoršie z našich, navyše katastrofálne bránil oslabenie pri víťaznom góle súpera. V tretej tretine bol stiahnutý a takmer celú si ju len pozrel z lavičky.

Dávid Skokan (4) – Mal dobrú šancu po našej najkrajšej akcii v hre 5 na 5, lenže ju nepremenil. Trochu nešťastne striedal pri prvom góle súpera. Neskôr pri víťaznom bol na ľade. Potešili slušné vhadzovania.

Marcel Haščák (5) – Bol o niečo viac viditeľný, ako to bolo proti Talianom, hoci sa snažil rovnako. Dobrú prácu odviedol pred jediným gólom našich a pripísal si asistenciu. Strelecky bol aktívny, lenže iba pri góle to bolo zo skutočne nebezpečného priestoru.

Mário Bližňák (4,5) – Nešťastne tečoval puk pred prvým otváracím gólom. Bol síce aktívny, keď vybojoval presilovku, či vystrelil aj priamo z buly a celkovo mal početnú streľbu, no niečo tomu stále chýba. Aj úspešnosť na vhadzovaniach by bola lepšia v plusových číslach, nie vyrovnaných.

Michel Miklík (5) – Stáva sa pomaly gólovou istotou, ako vlastne jediný z tohto výberu. No vzhľadom na to, že mu to padá, by mal strieľať viac. Zopakujeme slová z prvého zápasu, vie hrať aj lepšie!

Andrej Kudrna (4,5) – Aj pri Kudrnovi sa musíme opakovať. Opätovne začal zápas sľubne, ale jeho krivka výkonnosti išla s pribúdajúcimi minútami nadol. Dal gól, hoci chybne neplatil, nastrelil neskôr aj žrď. Niečo v ňom je a patrí doteraz medzi to lepšie.

Lukáš Cingel (4) – V oslabeniach hral celkom obstojne, hoci bol na ľade pri treťom góle súpera. Aktívny síce bol, so zápasom žil, ale kvalita trochu pokrivkáva. Musí sa zlepši, a to aj na vhadzovaniach, ktoré má slabé.

Libor Hudáček (3) – Išiel na krídlo tretieho útoku, no v záverečnej tretine sa vrátil do prvej formácie. Jeho jediný svetlý moment prišiel vtedy, keď prihral Kudrnovi na gól, lenže ten neplatil. Nechal sa hlúpo vylúčiť priamo pred rozhodcom a dostali sme z toho víťazný gól. Elitný útočník sa takto nemôže správať a nemôže ani takto hrať!

Pavol Skalický (3,5) – Vybojoval presilovku v tretej tretine , ktorú sme dokázali využiť. Trochu sa zlepšil, ale stále tomu niečo chýba. Aktivita a chcenie sú samozrejmosť aj v siedmej horskej, na MS ale treba ukázať aj nejaké majstrovstvo. Ale to platí pre každého nášho hráča.

Tomáš Zigo (4) – Vzhľadom na to, že debutoval, dostal od trénera veľkú dôveru, keď ho v záverečnej tretine nevyradil z hry, naopak, poslal ho na ľad aj v úplnom závere. Zigo sa snažil, bojoval, no toto nie je extraliga... Ako center nemôže mať zápornú úspešnosť na buly.

Tomáš Matoušek (bez známky) – Ako posledného ho zapísali na súpisku, lenže ako prvý v zápase skončil. Asi z Banskej Bystrice nie je zvyknutý na to, ako sa rozhoduje na medzinárodnej scéne...

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon