Main Content

Ideálna zostava 30. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk

utorok, 9. máj 2017 09:01 | Autor: Filip Chudý

Ideálna zostava 30. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk
Ideálna zostava 30. kola Fortuna ligy podľa Sport7.sk | zdroj: © TASR

V dôležitom kole z hľadiska hry o pohárovú Európu zaváhal len Trenčín. Ktorí hráči zaujali najviac? Prinášame vám ideálnu jedenástku uplynulého kola.

Brankár

Matej Slávik (Dunajská Streda) – Bol dôležitou súčasťou víťazstva Dunajskostredčanov v Zlatých Moravciach. Domáci totiž mali prevahu, lenže gól Slávikovi dať nevedeli, v skutočnosti ho totiž prekonal len spoluhráč Pačinda. Slávik mal síce veľa šťastia, ale v niektorých prípadoch ukázal aj umenie, hlavne keď vychytal Válovčana.

Obrancovia

Andrej Kadlec (Trnava) – V prvom polčase mal síce občas problémy s Beridzem, ale v druhom dejstve veľkú trenčiansku zbraň vymazal z trávnika, čo bolo mimoriadne dôležité pre výsledkový obrat. Pod ten sa podpísal aj v ofenzíve, keď prihral na druhý gól hostí, ktorý ich naštartoval smerom k víťazstvu.

Martin Králik (Žilina) – Žilinská hra proti Michalovciam mala ďaleko od tej, akou by sa mal prezentovať nový majster. Základom víťazstva Žilinčanov v akože vonkajšom stretnutí bola tentoraz defenzíva, ktorú dobre riadil Králik. Síce nemal veľa práce, ale všetko vyriešil, aj preto čisté konto pre „hostí“.

Lazar Djordjevič (Podbrezová) – Po defenzívy najväčšieho prekvapenia tejto sezóny sa vrátil kapitán Kostelný, čo pomohlo aj Djordjevičovi, ktorý si dovolil viac aj smerom dopredu. Srbský krajný obranca hral dobre oboma smermi, aj preto si Prešovčania prakticky nič nevytvorili.

Stredopoliari

Miroslav Viazanko (Podbrezová) – Bol takmer pri všetkom dôležitom, čo sa v zápase Prešov – Podbrezová zrodilo. Už v úvode mal veľkú šancu, ktorú ale nepremenil, no neskôr si to vynahradil. Bol pri akcii, ktorá vyústila v pokutový kop, navyše v závere strelil poisťovací gól Podbrezovčanov.

Anton Sloboda (Trnava) – Stredová formácia Trnavy fungovala lepšie ako tá trenčianska, preto sa hostia tešili z dôležitej výhry, ktorá ich udržala v pohárovej hre. Dobrý zápas odohral Sloboda, ktorý operoval na veľkom priestore. Stíhal útočiť a tiež brániť, pričom to bol práve on, kto prihral na víťazný gól.

Matej Kochan (Podbrezová) – Bol dôležitým článok pri víťazstve „železiarov“ v Poprade s Prešovom. Kochan bol počas zápasu aktívny, bol pri viacerých šanciach Podbrezovej a odmenou mu bolo to, že víťazný gól strelil z pokutového kopu a na poisťovací prihral Viazankovi.

Michal Faško (Ružomberok) – Liptáci si prišli na Záhorie pre tri body, keďže nič iné by im nepomohlo, pričom zaslúžené víťazstvo aj dosiahli. Hernú prevahu mali aj vďaka Faškovi, ktorý sa navyše podpísal pod oba góly. Pri prvom si pripísal asistenciu, druhú gólovú akciu zas založil.

Útočníci

Erik Daniel (Ružomberok) – Český krídelník futbalovo vychovaný na Slovensku sa dvomi gólmi postaral o dôležité víťazstvo Liptákov v boji o pohárovú Európu. Tí vyhrali v Senici 2:1, pričom obe gólové koncovky Daniela boli na milimeter presné, keďže dostal loptu do siete s pomocou žrdí.

Erik Jirka (Trnava) – Zápas začal na lavičke náhradníkov, ale keďže sa zranil Hladík, išiel do hry, pričom sa to ukázalo ako zlomový moment duelu. Jirka totiž odohral strelecky najvydarenejší zápas v kariére, keď Trenčín popravil hetrikom. Po tom Priskinovom bol len druhý v tejto sezóne.

Peter Orávik (Zlaté Moravce-Vráble) – ViOn bol proti Dunajskej Strede lepší, ale nakoniec prehral. Hlavne v prvom polčase mal jasnú prevahu, lenže z množstva šancí dal len jeden gól, za čo zaplatil. Väčšinu z nich vypracoval Orávik, ktorý na trávniku vynikal aktivitou a futbalovou kvalitou.